Încălcarea normelor de conviețuire socială, principalele fapte sancționate de jandarmi în luna ianuarie

0

În luna ianuarie, jandarmii nemțeni au executat 883 de misiuni pe timpul cărora au constatat 40 de fapte penale și au aplicat 300 de sancțiuni contravenționale. Misiunile au vizat în principal asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice și au avut un caracter preponderent preventiv, astfel că din cele 300 de încălcări ale normelor legale sancționate, 70 % s-au concretizat cu avertismente scrise.

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale față de cei care comit fapte antisociale sunt principalele obiective care stau la baza planificării, coordonării și executării activităților și misiunilor jandarmilor nemțeni.

Mizând în principal pe caracterul preponderent preventiv al misiunilor desfășurate și prevenirea faptelor antisociale, jandarmii nemțeni au executat în prima lună a anului, conform atribuțiilor ce le revin, nu mai puțin de 883 de misiuni, în mediul urban și rural. Acestea au fost executate atât independent, cât și în colaborare /cooperare cu alte instituții și au vizat asigurarea și menținerea ordinii publice, intervenții ca urmare a sesizărilor la 112, punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

            Din totalul de 300 sancțiuni contravenționale aplicate, 88 s-au concretizate cu amenzi în cuantum de 45.750 de lei, iar 212 au fost avertismente. Din cele 88 de amenzi, 73 au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială (tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, altele decât cele special amenajate, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către persoane apte de muncă, provocare și participare la scandal, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale). Pentru utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112, care a determinat intervenția jandarmilor, au fost aplicate trei amenzi în valoare de  8.000 de lei.

          Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-COV-2 au continuat cu activități specifice de informare și îndrumare a cetățenilor, dar și de verificare a modului în care sunt respectate măsurile, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 5.750 de lei și 118 avertismente.

          Tot în luna ianuarie, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru 40 de infracțiuni (contra persoanei – de lovire sau alte violențe, contra patrimoniului – distrugere, furt), constatate atât independent cât și pe timpul misiunilor executate în patrule de ordine publică formate din polițist-jandarm.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul IJJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate