Încă 60 de luminițe vor apărea pe cer începând din această noapte

0

Miercuri, 22 aprilie, 15:48 ET (22:48 ora României) compania lui Elon Musk, SpaceX, a lansat cu succes toți cei 60 de sateliți Starlink pe orbită. Racheta Falcon 9 a ajuns cu success înapoi cu o aterizare lină după două încercări anterioare eșuate de a recupera vehiculul în ocean.

AICI (CLICK) PUTEȚI URMĂRI DEPLASAREA SATELIȚILOR PE ORBITĂ ÎN TIMP REAL

Predicție vizibilitate în România în următoarele zile

Lansarea celor 60 de sateliți de miercuri reprezintă cea de-a șaptea lansare a companiei pentru proiectul său ambițios de internet, cunoscut sub numele de Starlink. Astfel, SpaceX a pus pus pe orbită peste 420 din cei aproape 12.000 de sateliți planificați.

Cu o astfel de constelație masivă pe orbită, SpaceX speră să ofere în cele din urmă o acoperire globală de internet din spațiu. Odată lansați destui sateliți, compania intenționează să vândă terminalele utilizatorilor către clienți care să le permită să se plaseze în rețeaua de sateliți. În prezent, planul este de a extinde acoperirea parțială în Canada și nordul Statelor Unite ale Americii cândva în acest an, acoperirea globală putând fi disponibilă în 2021.

Elon Musk, directorul general al SpaceX, a spus că compania are nevoie de aproximativ 400 de sateliți pentru a oferi „capacitatea operațională inițială” și apoi 800 de sateliți pentru a atinge aceste „capacități operaționale semnificative”. Asta înseamnă că după această lansare, SpaceX va avea numărul minim de nave spațiale despre care Musk spune că este necesar pentru a începe proiectul Starlink.

Dar SpaceX mai are o mulțime de sateliți de lansat înainte ca lucrurile să devină „semnificative”, iar ultima lansare a companiei Starlink nu a mers la fel de lin ca și celelalte . În timpul lansării din martie, unul dintre motoarele principale ale rachetei Falcon 9 a SpaceX s-a oprit în timp ce vehiculul urca în spațiu, cu cei 60 de sateliți remorcați. Racheta a lansat însă cu succes sateliții pe orbită, în ciuda motorului prost.

Decolarea a avut loc în afara Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida. Ora de lansare a fost în realitate crescută cu șapte minute – o raritate pentru industria spațială. De fapt, lansarea SpaceX a fost inițial planificată pentru joi, dar a fost mutată miercuri, deoarece au existat șanse mai bune de vreme bună. 

Proiectul Starlink a generat dezbateri intense pe rețelele de socializare, majoritatea fiind legate de luminozitatea acestora pe cerul nopții, ei fiind făcuți dintr-un material puternic reflectorizant și fiind lansați pe orbita joasă a Pământului.

Despre aceste lucruri puteți citi în articolele de mai jos:

Sursa: theverge.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate