Uimirea presei internaționale: Românii, amendați cu 78 milioane de euro în prima lună a stării de urgență

2

Într-un articol scris pe 22 aprilie, BBC notează că statul român a dat 200.000 de amenzi în prima lună de stare de urgență celor care nu s-a supus ordonanțelor militare menite să reducă infecțiile cu coronavirus.

BBC precizeză că amenzile date în perioada 24 martie și 19 aprilie însumează 78 milioane de euro, echivalentul impozitului plătit de companii în luna februarie.

BBC mai spune că românii care sunt prinși nerespectând ordonanțele militare riscă amenzi între 2000 și 20.000 lei, într-o țară în care salariul mediu este în jurul sumei de 3000 lei.

Articolul se încheie cu precizarea că România are unul dintre cele mai subfinanțate sisteme de sănătate din UE, iar amenzile sunt văzute ca un mijloc de a preveni colapsul sistemului medical.

Franța și Spania au dat 800.000, respectiv 500.000 amenzi în această perioadă, în timp ce Marea Britanie a emis 3500 de amenzi cu valori între 30 și 60 de lire, mai notează sursa citată.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    Marina, nu ai dreptate!Militienii au facut exces de zel, amendand de-a valma si persoane care au parasit neautorizat carantina, dar si pensionari care nu au trecut ora pe declaratie.Multe amenzi s-au dat pe aprecieri subiective, chiar in afara legii, a motivelor de deplasare.Poate tu, ca bugetara, ai un venit indestulator stand acasa fara sa faci nimic , dar altii sunt obligati sa traga din greu pentru acastiga un ban, asa , ca, mai usurel cu sanctiunile…

  2. Marina Blaga spune

    Cred că semenii noștri au nevoie de astfel de măsuri, pentru a respecta niste reguli de bun simț si de respect pentru ei si pentru cei din jurul lor.Lipseste cu desăvârșire educatia pentru unii dintre noi si dovedim inca odată că ne trebuie cate un paznic pentru fiecare ca să ne oblige să făceam ceea ce ar trebui sa reprezinte reponsabilitate.Nu venitul pe care il avem contează acum si nu ăsta este subiectul.Este drept că în 30 de ani de ,,libertate”am fost păcăliți si considerați ,,prostii satului”dar asta nu trebuie sa te facă sa fii iresponsabil si in multe cazuri nesimțit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate