În sfârșit s-a restrâns libertatea presei la Neamț! La ședințele de consiliu de la Tarcău se interzice filmarea și prezența oricărei persoane care nu e din comună.

5

Devenisem îngrijorați de faptul că PDL-ul întors la butoane sub numele de PNL, nu își reia metehnele vechi și lipsa de transparență, dar ieri am scăpat de griji. PDL-ul a reînviat la Neamț și este mai rău ca înainte.

Ieri am fost la Tarcău să filmăm ședința de consiliu local deoarece aveam informații că se vor vota lucruri ilegale, se vor pune premisele unor fapte penale și, cel mai probabil, vor fi și consilieri care vor refuza să fie complici. Din păcate pentru oamenii din Tarcău, nu am putut filma această ședință deoarece secretarul comunei și primarul ne-au interzis și, mai mult de atât, ne-au poftit frumos afară pe motiv că nu doar filmatul este interzis, ci chiar și participarea la ședință dacă nu avem domiciliul în comuna Tarcău.

Nu putem spune că ne-am supărat. Ne supăram acum 10 ani când făcea PDL-ul de astea. Acum doar am avut acea senzație de deja vu și chiar ne-am bucurat că am anticipat corect atunci când spuneam că va reveni dictatura portocalie la Neamț.

Chiar ne bucurăm că ni se taie accesul la informații. În primul rând ne mai dezmorțim și noi creierele, că prea ne obișnuisem cu democrația și era prea simplu să avem acces la toate informațiile. În al doilea rând nici domnii de la Tarcău nu pot spune că interpretăm ceva greșit atâta timp cât ne-au restricționat accesul la informații.

Atâta timp cât au în mână puterea cei de la PDL (PNL+USR) nu are sens să amintim faptul că ședințele de consilii sunt publice. Ne-am plânge inutil ca măscăricii în regatul portocaliu. Nimeni nu ar sancționa pe nimeni cu nimic căci democrația și libertatea presei este doar declarativă la ei.

Așadar, salutăm PDL-ul (PNL+USR) care a revenit mai tupeist ca niciodată. Ne era dor de ei. Ne simțeam lipsiți de motivație. Sperăm că și lor le era dor de noi.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Dan spune

  Domnule ziarist ce treaba are coalitia de guvernare cu ce se intampla in CL Tarcau? Ca sa nu mai zic ca folositi propaganda pesedista pe post de argument. E asa de greu sa relatati obiectiv faptele fara sa aruncati cu noroi in USR care nici macar nu e reprezentat acolo? Si tot o dati inaite cu PDL de parca PSD si PDL nu au avut radacini comune. Si ca sa fie clar, indiferent ce partid ar avea majoritatea intr-un CL, poate ar trebui sa le dati putin cu legea peste nas pentru ca sendintele de CL sunt publice si restrictionarea accessului e un abuz.

  ADMIN:: Cu tot respectul. USL are doi subprefecți care în teorie ar trebui să reacționeze, să sancționeze și să vegheze ca astfel de lucruri să nu se întâmple.
  Secretarul comunei care este garantul legalității desfășurării ședințelor este subordonat Prefecturii care are prefect PNL și subprefecți USR. Cum să facem abstracție de USR daca USR are doi oameni plătiți din bani publici chiar pentru ca nimeni să nu pățească ce am pățit la Tarcău?

 2. Daniel Racianu spune

  Dragă domnule Iosub, în CL Tarcau știam că nu sunt USR-iști așa că las-o mai moale cu propaganda psd-istă

  ADMIN: E vorba de coaliția politica PNL-USR iar propaganda PSD-istă e doar în capul dumneavoastră.
  După cum vedeți PSD-ul doarme pe el la Tarcău. Dacă exista opoziție la Tarcău, aceasta ar fi părăsit ședința o dată cu jurnalistul care a fost poftit afară. PSD-ul la Tarcău e doar o glumă nefericită. Cui să facem propagandă? Merită PSD-ul de la Tarcău ajutat cu ceva?

 3. Cosmin spune

  Si la Alexandru cel Bun tot asa este.

 4. Jackson spune

  Ar trebui aruncați la tomberon și pus gunoi peste ei!Noroc că românii sunt nepasatori și toleranti cu hoții și hoția!

 5. Marc spune

  Nu ați învățat lecția de la PSD Bârgăuani ?!😆

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate