În atenția elevilor pasionați de științe socio-umane

A fost stabilit calendarul olimpiadei de științe socio-umane: nivel primar (Educație civică – clasele a III-a și a IV-a), nivel gimnazial (Cultură civică – clasele a VII-a și a VIII-a), nivel liceal (Logică, argumentare și comunicare; Psihologie; Economie; Sociologie și Filosofie). Rămân valabile toate recomandările incluse în cadrul precizărilor referitoare la tematica generală și itemii orientativi pentru realizarea subiectelor, din anul școlar 2017-2018.
Perioadele/datele de desfășurare a etapelor pentru Olimpiada de științe socio- umane sunt:
Etapa locală (comuna, oraș, municipiu): 18 ianuarie -1 februarie 2019.
Etapa județeană: 9 martie 2019.
Etapa națională: 22-26 aprilie 2019, Brașov.
Etapa locală (liceu, comună/oraș/municipiu)
- Centrele de concurs pentru municipii și orașe – Cultură/Educație civică:
-Școala Gimnazială nr. 5, Piatra-Neamț – Cultură civică și Educație civicăî, participa elevii din Piatra-Neamt – 18 ianuarie 2019, ora 11:45.
-Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman – Cultură civică și Educație civică, participă elevii din Roman -18 ianuarie 2019, ora 11:45.
-Liceul „Vasile Conta” Tîrgu-Neamț – Cultura civică și Educație civică, participă elevii din Tîrgu-Neamț – 18 ianuarie 2019, ora 11:45.
-Școala Gimnazială nr.1 Bicaz – Cultura civica și Educație civică, participă elevii din Bicaz – 18 ianuarie 2019, ora 11:45.
-Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” Roznov – Cultura civică și Educație civică, participă elevii din Roznov- 18 ianuarie 2019, ora 11:45.
Unitățile școlare din mediul rural vor organiza etapa locală a olimpiadei de Cultură/Educație civică la nivelul școlii, în aceeași perioadă.
Elevii participanți la această etapă a olimpiadei, vor fi prezenți în centrele de concurs și vor intra în sălile de concurs în intervalul orar 11:45 – 12:00, conform listelor afișate la avizierul școlilor și pe ușile sălilor de concurs. Concurenții vor avea la ei carnetul de note, vizat pentru anul școlar în curs, stilou cu cerneală albastră/pix cu pastă albastră, riglă, creion, bloc de desen A4, acuarele, creioane colorate, alte materiale în funcție de specificul probei. Durata competiției este de 2 ore (învățământ primar și gimnazial). Rezultatele inițiale se vor afișa în ziua concursului, până la ora 19:00, la sediul unităților școlare organizatoare.
Contestațiile se depun luni, 22 ianuarie, între orele 8:00-12:00, urmând ca rezultatele finale se fie afișate, la sediul unitătilor școlare organizatoare (centrele de concurs), în aceeași zi, până la ora 15:00.
Etapa județeană va avea loc sâmbătă, 9 martie, ora 10:00, în următoatele centre de concurs: Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț și la Colegiul Național „Roman Vodă”, pentru elevii de liceu, la Școala nr. 5 Piatra-Neamț și la Școala „Mihai Eminescu” Roman, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial.


