Cu ce gânduri intră în noul an președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene


Cu ce gânduri intrați în noul an?

„Primul lucru pe care vreau să îl spun este că echipa Consiliului Județean Neamț, de la președinte și consilieri aleși, până la funcționari și experți, este a tuturor nemțenilor. Lucrăm pentru toți, răspundem în fața tuturor!

Consiliul Județean Neamț are multe proiecte pentru 2019. Nu ar ajunge un ziar întreg ca să le cuprindem pe toate. Voi menționa doar câteva, dar vreau să notați că, așa cum am făcut și anul trecut, vor fi duse toate la bun sfârșit!

În domeniul infrastructurii rutiere am lansat procedurile de achiziție pentru proiectul de reabilitare și modernizare a axei de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creanga – Icușești – limita județul Bacău. Valoarea investiției este de peste 115 milioane lei.

Vom reabilita 90% din drumurile județene. Vom interveni la peste 80 de obiective de interes județean, respectiv drumuri si poduri. Am lansat proceduri de achiziție pentru aceste lucrări în valoare de peste 250 milioane lei.

Vom cumpăra autobuze electrice printr-un proiect cu finanțare europeană, în parteneriat cu MDRAP. Valoarea proiectului este de 57,6 milioane lei.

Vreau să construim un Spital Județean de Urgență nou la Piatra-Neamț. Vom construi un Centru de Excelență în Radioterapie.

Continuăm dotarea Serviciului de Ambulanță și investițiile în unitățile sanitare. Reabilităm Spitalul Județean de Urgență actual și vom moderniza ambulatoriul.

Cu finanțare ANL, vom asigura locuințe de serviciu pentru medici și medici rezidenți.

Imediat ce vremea ne va permite, vom începe lucrările la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică si la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Dragomirești.

La Roman, vom reabilita Spitalul de Psihiatrie. Tot la Roman, vom reabilita Casa Memorială Sergiu Celibidache.

Vom construi trei stații de pompieri în Bicaz, Poiana Teiului și Dragomirești. Muzeele din Piatra Neamț – Muzeul de Istorie și Arheologie, Casa Memorială Calistrat Hogaș -, dar și Casa Memorială Ion Creangă din Humulești se află pe lista monumentelor care vor primi o nouă viață.

Vom crea brand-ul turistic al județului Neamț și vom realiza Complexul de agrement „Ținutul lui Creangă”.

Vom crea un portal online, o platformă integrată de informare și colaborare interactivă cu cetățenii.

Avem o serie de alte proiecte prin care sprijinim educația, cultura, mediul. Vom implementa sistemul managementului calității – administrație durabilă (IMCAD), în valoare totală 623 mii lei, proiect cu finanțare europeană.

Tot prin ANL, vom asigura locuințe de serviciu pentru funcționari. Sprijinim și dezvoltarea antreprenoriatului. Printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 18,1 milioane lei, lansăm programul Start Up Activator pentru susținerea înființării de întreprinderi nonagricole în zona urbană.

Cum spuneam, acestea sunt doar câteva dintre proiectele pentru 2019. Lista e mult mai lungă.

Ca om politic, îmi doresc unitate și coeziune. 2018 a fost un an încărcat, iar societatea – extrem de divizată. Regula democratică e foarte simplă: o dată la patru ani, oamenii votează, iar câștigătorii procesului electoral formează, la nivel central, guvernul, iar la nivel local, consiliile locale și județene.

Pentru ca lucrurile să meargă bine pentru toți românii, aceste niveluri de conducere trebuie să conlucreze. Aceste structuri sunt, prin definiție, în slujba românilor.

PSD domină spațiul politic românesc, dar acest lucru înseamnă muncă, responsabilitate și efort pentru îndeplinirea obiectivelor. Programul de guvernare a stabilit clar care sunt direcțiile de dezvoltare ale țării și modul în care trebuie să lucrăm pentru a ne îndeplini promisiunile pe care le-am făcut românilor.

Am respectat acest program, iar rezultatele se văd: veniturile românilor au crescut, pensiile de asemenea, sistemul de sănătate e tot mai bine dotat, iar tot mai mulți medici aleg să rămână acasă.

În premieră în istoria României, bugetul țării pentru 2019 este construit pe o valoare a Produsului Intern Brut de peste 1.000 de miliarde lei. Sunt doar câteva exemple, dar sunt relevante. Se văd schimbări în bine la tot pasul – la sat, la oraș, în tot județul. Creștem din toate punctele de vedere și îmi doresc să menținem acest trend crescător.

Sigur, suntem la jumătatea mandatului, mai sunt foarte multe lucruri de făcut, mai sunt nedreptăți de reparat. Justiția socială este un concept complex, dar noi acest lucru ni l-am propus: un stat al justiției sociale.

Un stat în care egalitatea de șanse să nu fie o expresie goală de conținut. Ne dorim un stat al bunăstării în care nimeni să nu rămână în urmă sau să fie abandonat.

Acestea sunt reperele principale ale Organizației PSD Neamț. Mai adaug buna comunicare și deschiderea către orice voce dorește să ni se alăture sau să ne critice dacă o face cu bună credință, constructiv și civilizat. Iar ca om îmi doresc să le meargă bine tuturor românilor, fie că sunt cei care ne-au înțeles, fie că sunt cei care ne critică. ”, a răspuns președintele Consiliului județean Neamt, Ionel Arsene.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate