Iarna-i grea, omătu-i mare… zimbrii pleacă la plimbare

0

Imagini de poveste, cu zimbri în libertate, în mișcare, au fost surprinse recent în  Parcul Natural Vanatori-Neamt 

Imaginile au fost filmate de Răzvan Deju, specialistul parcului în științele vieții. Zimbrii în libertate sunt permanent monitorizați de specialiștii Romsilva.

Zimbri

Iarna-i grea, omatu-i mare… (cu sprijinul colegului Razvan Deju)

Gepostet von Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt am Dienstag, 8. Januar 2019

Zimbrul a fost reintrodus în fauna României după două secole de dispariție, primele exemplare fiind aduse în țară în 1958. În urmă cu șapte ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primii zimbri în natură, în prezent numărul acestora crescând la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate. În ultimii ani, arealul turmelor de zimbri în libertate s-a extins la peste 40.000 de hectare. Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate și 7 în captivitate.


Mascul in libertate, surprins de Emil Ionescu

După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate