Sirenele de alarmare publică vor suna miercuri în Neamț

1

Miercuri, 9 ianuarie, între orele 10.00 și 11.00, vor fi verificate sirenele din Neamț, pentru prima oară în acest an.

Instalațiile de alarmare publică trebuiau să fie puse în functiune în prima zi de miercuri a lunii (2 inanuarie), așa cum ne-am obișnuit din august 2017 încoace. Pentru că a fost zi liberă, exercițiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă a fost amânat pentru mâine, 9 ianuarie.

Demersul urmăreşte antrenarea autorităţilor publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţtinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică

Miercuri, 9 ianuarie, între orele 10:00 şi 11:00, prin sirenele de alarmare publică, va fi transmis unul din cele 4 semnale acustice de protecție civilă, în funcție de situația creată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Semnalul care va fi introdus poate fi unul din următoarele:

a) semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele).

b) semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele).

c) semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele).

d) semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut).

La auzirea acestor semnale, populaţia este rugată să nu intre în panică.
În situații reale, semnalele acustice de protecție civilă vor fi însoțite de explicații cu privire la evenimentul creat și măsurile care se iau.
1 Comentariu
  1. Silviu spune

    Nu mai stresați oamenii cu zgomotul stresant al sirenelor. Într-o eventuală situație reală nu aveți nimic cu ce sa interveniți. Nici armata, nici soldați ,nici medici nici spitale adică nu aveți nimic intelege-ti? Suntem la mila lui D-zeu care inca ne mai tine. Așa că puteți să duceți alarmele la fier vechi oricum sunt inutile!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate