Hoții de lemne au sărit să le dea în cap polițiștilor – S-au tras 16 focuri de armă! (Oficial IPJ Neamț)

1

În noaptea dinspre 26 spre 27 martie, polițiștii de la secția Ion Creangă din județul Neamț s-au luptat cu aproximativ cinci membri din clanul Cârmacilor, niște indivizi extrem de periculoși (articolul inițial aici – click).

Contactat de redacția ziarpiatraneamt.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț a declarat următoarele:

La data de 26 martie 2021, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați de către un specialist silvic despre faptul că mai multe persoane au tăiat material lemnos din fondul forestier al localității Bozieni. Imediat, echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, fiind descoperit atelajul hipo cu care era transportat materialul lemnos susceptibil a fi sustras, condus de un bărbat de 52 de ani, din Bozieni.

La vederea polițiștilor, cel în cauză împreună cu mai multe persoane ar fi devenit recalcitranți și având asupra lor obiecte contondente, ar fi adresat amenințări cu acte de violență asupra ambilor agenți de poliție, fiind somați să înceteze. Având în vedere comportamentul violent al acestora, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, fiind executate 16 focuri de armă, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. La fața locului a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au procedat la conducerea la sediul poliției a conducătorului atelajului hipo, celelalte persoane părăsind anterior locul faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și tăiere de arbori și ultraj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea participaţiei şi, implicit, luarea măsurilor legale care se impun. De asemenea, pentru prevenirea comiterii delictelor silvice și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost stabilite măsuri concrete de suplimentare a dispozitivului de ordine și siguranță publică pe raza localității Bozieni şi organizarea de acţiuni preventiv-reactive.

Pe aceeași temă:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Super Leana spune

    La ăștia care fură cu căruța poliția e la datorie chipurile. La ăia care fură organizat cu tirurile și cu trenurile nu mai vine poliția.
    Asta e țeapă de știre. Rușine să vă fie de bandiți infecți ai satului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate