Hidroforul, o investiție pentru ani întregi – Cum știi de la început dacă ai ales ce trebuie pentru gospodăria ta

1

Una dintre cele mai serioase provocări din mediul rural este lipsa apei curente ca urmare a infrastructurii slab dezvoltate. Fântânile nu sunt suficiente pentru întreaga gospodărie, în special dacă deții o curte cu grădină. În acest caz ai nevoie obligatoriu de o soluție de pompare a apei. Un hidrofor ar putea fi exemplul cel mai bun în acest context. 

Hidroforul sustrage apa de la sursă, o filtrează, iar apoi o furnizează la sistemele de irigare sau la utilitățile din locuință. Îți poți ușura și eficientiza munca printr-un sistem de irigare artificială care să îți susțină recolta agricolă. 

Acum că ai conștientizat rolul vital pe care un hidrofor îl are în casa, gospodăria și recolta ta, mai rămâne doar să îl alegi pe cel mai bun care să te scutească de costuri suplimentare. 

Cum să faci cea mai bună alegere? 

Importanța și modul de funcționare al hidroforului 

Achiziționarea hidroforului este o investiție pentru ani întregi. Acest utilaj trebuie să funcționeze la capacitate maximă, indiferent de condițiile meteorologice. Așadar, o investiție neinspirată te va obliga la cheltuieli ulterioare. 

Hidroforul este alimentat la rețeaua electrică. Motorul pompează apa și o direcționează spre găurile de evacuare și pe urmă, spre utilitare. Cea mai inteligentă investiție este hidroforul cu funcție de filtrare pentru a elimina impuritățile din apă. 

Cum să găsești hidroforul ideal pentru nevoile tale? 

Cel mai relevant criteriu pe care trebuie să îl cauți la un astfel de produs este indicele de performanță. Pentru a-l identifica, citește informațiile din ghidul informativ special pregătit pentru tine și apoi descoperă oferta de hidrofoare cu ejector pe Shop-einstal.ro. Alte caracteristici de care să ții cont: 

  • Motorul – componenta de care depinde puterea hidroforului. Cu cât indicele de performanță e mai mare, cu atât produsul va putea fi utilizat la adâncimi mai mari 
  • Filtrul de apă – este esențial când sursa de apă nu este pură 
  • Rezervor – stocarea apei în rezervor reduce consumul de energie, iar pompa nu va lucra continuu 
  • Presostatul – are rolul de a monitoriza pompa și presiunea pentru a stopa funcționarea continuă a acestei componente. Astfel este redus riscul costurilor mari la electricitate. Mai mult, când sursa rămâne fără apă, presostatul închide hidroforul instant. 

Categoriile disponibile de hidrofor 

Momentan, clienții doritori au de ales între două tipuri de hidrofor, în funcție de modalitatea de amplasare. Află mai multe detalii despre hidrofoare pentru cumpărături făcute inteligent: 

  • Hidrofor de suprafață 

Acest tip este conceput doar pentru sursele de apă cu adâncime maximă de până la 10 m. Aceasta variantă este și cea mai ieftină. Motorul cu capacitate de lucru mai slabă creează costuri mai mici la energie. 

  • Hidrofor submersibil 

Acesta este ideal pentru surse adânci de apă, de cel puțin 10 m. Dispune de un motor cu forță mare de pompare și de transportare a apei la presiune ridicată. 

Indiferent de ceea ce alegi să cumperi, sfatul nostru este să te documentezi temeinic înainte. Estimează cât mai precis debitul de apă necesar, pentru a beneficia de un hidrofor care să nu îți dezamăgească așteptările. 

Sursa foto: shutterstock.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. PANTELIMON CORNELIU spune

    F. utile sfaturile Dv. Multumesc ! Dar la ce tel va putem contacta ? ( sau mail )

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate