Hidroelectrica a finalizat o lucrare importantă la centrala Costișa, parte din „salba de lumină a Bistriței”

0
  • Hidroelectrica finalizează cu succes lucrarea de tip LN3 pentru HA1 de la CHE Costișa

Astăzi, 8 martie 2024, Hidroelectrica anunță recepția la terminarea  lucrării de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costișa, marcând astfel un pas important în dezvoltarea și consolidarea infrastructurii hidroelectrice. Proiectul, deosebit de complex, a fost realizat într-un interval de 155 zile lucrătoare, confirmând dedicarea și profesionalismul echipei implicate.

Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării strânse dintre Hidroelectrica și echipa tehnică de la Hidroserv, care a adus expertiză și a demonstrat eficiență.

Lucrarea finalizată astăzi are o importanță deosebită pentru Hidroelectrica, deoarece permite centralelor să funcționeze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură. Această îmbunătățire contribuie semnificativ la asigurarea stabilității și eficienței operaționale pentru ansamblul hidroenergetic.

Hidroelectrica dorește să transmită sincere mulțumiri conducerii sucursalei, reprezentată de domnul manager Vasile Stahie, pentru eforturile susținute și abordarea strategică în gestionarea proiectului. De asemenea, recunoaștem contribuția deosebită a specialiștilor de la Hidroserv, care au realizat inclusiv automatizarea hidroagregatului, aducând inovație și eficiență în operațiunile noastre” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

CHE Costișa face parte din ceea ce este cunoscută drept: „salba de lumină a Bistriței”, un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamț–Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcționează și astăzi prima turbină de fabricație românească, Zănești (14 MW), Costișa (14 MW), Buhuși (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) și Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Reamintim că Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania,  crucială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Biroul de presă al Hidroelectrica

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate