Guvernul vrea sa amâne din nou, pentru anul 2017, acordarea unor drepturi salariale bugetarilor

4

Conform unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe pagina Ministerului de Finanțe Publice, în anul 2017 nu se vor acorda premii, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanță, ajutoare/indemnizații la ieșirea la pensie/trecerea în rezervă pentru personalul bugetar.

În acest proiect este amânată aplicarea unor prevederi din domeniul învățământului, printre care și cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I — IV din învățământul de stat și confesional, până la 1 ianuarie 2018.

De asemena, de la 1 martie 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se vor  menține la nivelul în plată stabilit pentru luna februarie 2017, care includ majorările salariale aprobate prin Legea nr. 250/2016 pentru personalul din învățământ, sănătate și asistență socială, precum și majorările salariale aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017 pentru personalul din administrația locală și personalul din instituțiile publice de spectacole sau concerte.

În schimb, personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor beneficiază, începând cu luna august, de plata celei de-a doua tranșe de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/salariului de merit în plată la nivelul anului 2009, conform OUG nr. 57/2015, actualizată.

bugetari

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. radu spune

  Sunt decepționat de modul in care Guvernul îi tratează pe angajații din Prefecturi. O.U.G. nr.2/2017 NU majorează și salariile celor din Prefecturi….la fel ca celorlalți bugetari….au trecut alegerile ? de asta fac asa ? nu-i nimic….o să vină și referendumul apoi si alte alegeri….să vedem cu cine mai organizeaza…..

 2. Steliana Dragoi spune

  Eram sigură că nu vor face asta . Nici odată nu vor face asta dar să mai votez brodata eu nu aș mai faci o nici odată. Asta e țara noastră n-ai ce face !!!

  1. Plugarel Ion spune

   Se poate vota si fara broderie.

  2. Niculina Baciu spune

   Dar s-au marit salariile substantial!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate