Greve în lanţ şi nervi întinşi la maximum

2

Solidaritatea bugetarilor din ultimele zile a condus la greve în lanţ şi la nervi întinşi la maximum pentru pietreni. Ieri, 14 octombrie, protestul a continuat la Direcţia Generala a Finaţelor Publice Neamţ, fapt care a condus la părăsirea birourilor de către salariaţii Trezoreriei şi Direcţiei de Finanţe. Se pare că şi angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi-au încetat activitatea joi, în semn de solidaritate faţă de colegii bugetari de la Finanţe. Acest protest spontan poate avea consecinţe neplăcute şi poate duce la blocarea salariilor din sistemul bugetar şi a încasărilor la bugetul de stat.

Marea nemulţumire a celor de la Finanţe este aceea că salariaţii nu au primit stimulentele începând cu luna august şi până în prezent, unii dintre ei având venituri mai mici de 500 de lei. S-au luat măsuri pentru ca măcar Trezoreria să funcţioneze şi să nu paralizeze fluxul plăţilor.

Profesorii s-au alăturat şi ei mişcărilor de protest, adâncind şi mai mult această plagă a cerşitului în faţa porţilor boierilor de la guvernare. De fapt, nimănui nu îi pasă, pentru că, noi, cetăţenii României, nu contăm. Singurul lucru pentru care ne mai bagă cineva în seamă este actul civic al plătirii taxelor şi impozitelor.

Toată lumea a ieşit în stradă să protesteze, să facă grevă, să constrângă guvernul să ia măsuri. Însă ce măsuri constructive şi eficiente pot fi luate peste noapte, sub presiunea ameninţărilor şi a huiduielior, când aceste măsuri nu au fost elaborate când aceşti oameni şi-au „suflecat mânecile” să se apuce de treabă la începutul guvernării lor. Îi demitem pe miniştri, pe liderii politici vinovaţi de impasul momentului, pe toţi cei responsabili şi pe cine punem în loc?! Nu ne dăm seama că în disperarea noastră îi eliberăm de poveri şi responsabilităţi pe cei care şi le-au asumat şi nu au făcut nimic. Ei pleacă cu capul în jos, ce e drept, dar cu buzunarele doldora de banii munciţi de noi, făcând loc altora care vin flămânzi şi însetaţi de banul public uşor de câştigat.

Ceea ce este de făcut nu e să le cerem demisia, ci ca învăţătură de minte, la următoarele alegeri, să le cerem celor pe care i-am ales să facă un contract cu ţara şi cu cetăţeanul de rând, în care să fie scris cu literele cele mai mari, să vadă şi cel mai „chior” că dacă vrei demnitatea şi cinstea de a fi la cârmuirea unei ţări, fie că eşti preşedinte, ministru sau senator, eşecul la guvernare trebuie să fie plătit scump, în faţa naţiunii, cu ceva ani de privare de drepturi, chiar şi de libertate, pentru că o decizie prost luată la guvernare se răsfrânge asupra a milioane de oameni şi pe termen lung. Aşa că nu e corect ca un şofer care comite un accident sau un electrician care din neglijenţă periclitează sănătatea şi viaţa câtorva oameni să fie pedepsiţi cu ani grei de puşcărie, iar un demnitar, ale cărui decizii prost luate pot compromite viitorul unei întregi generaţii să fie lăsat să plece să trăiască liniştit o viaţă fără griji, plătită cu bani din suferinţa şi munca noastră de zi cu zi. Atunci să vedem cine mai are curajul să vină la guvernare cu tupeul cu care au venit mulţi în ultima perioadă şi care nu sunt în stare nici măcar să vorbească despre ceea ce ar trebui să facă, darămite să mai pună ceva în aplicare.

C.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Juan - Barcelona-España spune

  De la Barcelona, salut prietenii mei de la Piatra Neamt. Atunci când o parte a societăţii, revolte împotriva ceva putere constituie, foarte grave se întâmplă în ţară. Noi, în Spania, 29/9/2010 trăi ziua trecut, o grevă generală care a paralizat ţara. Această atitudine din partea societăţii, o respingere, pentru o politică fără sens, nesfacta şi fără măsuri concrete şi eficiente pentru a stopa răspândirea sărăciei şi a lipsei de furture, o parte foarte importantă a societăţii.
  În vremurile noastre, şi după dispariţia de blocuri mari de ideologii foarte specifice, trebuie să realizăm gândire şi idealurile, q UE trebuie să deţină politicieni şi lideri care ar trebui să conducă şi să gestioneze companiei. Ya, nu servesc unui politic, cu idei concrete de la stânga sau la dreapta. Societatea are nevoie de politicieni cinstiţi, care gestionează ţara bine recursoa, care nu umple buzunarele lor şi de a lucra pentru binele poporului care au votat.
  Noi nu trebuie să piardă speranţa în viitor şi cred că cei care vin după ei, va fi destul de sincer pentru a revigora ţară şi aceste vremuri, devenit un vis urât.
  De la Barcelona, o îmbrăţişare mare pentru prietenii mei si in special pentru printesa mea
  Escuchar
  Leer fonéticamente
  Diccionario – Ver diccionario detallado

 2. Boros Ciprian spune

  O sa se ajunga sa nu mai putem iesi din casa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate