Greșeli în recondiționarea mobilei pe care nu îți dorești să le faci – Iată ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă!

0

         A reamenaja locuința poate fi o activitate distractivă, dar implică și multă muncă, răbdare și atenție. Există multe piese de mobilier care necesită o atenție mai mare din partea ta, în funcție de vechimea acesteia sau de gradul de deteriorare, dar și de structura sa. În funcție de acest ultim aspect trebuie gândit și proiectul final, Nu poți face schimbări masive unei noptiere, fără să intri prea mult în modificarea potențialului acesteia. Cel mai important este să te ghidezi după acest lucru.

         Recondiționarea implică atât componenta funcționalității mobilierului, cât și componenta estetică, așa că trebuie să te asiguri că ai grijă de amândouă când începi un astfel de proiect. Este important să verifici și chiar să schimbi anumite piese din acel ansamblu pentru o transformare completă. Așa că primul lucru cu care trebuie să începi este o analiză amănunțită a procesului, a ce poate fi salvat și ce nu, ce va fi schimbat și ce poate fi fost îmbunătățit.

Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a putea recondiționa cu succes mobila veche:

Asigură funcționalitatea piesei de mobilier!

         Înainte de absolut orice altceva, trebuie să te asiguri de faptul că respectiva piesă piesă nu are defecte care să compromită ulterior funcționalitatea mobilierului. Pentru modificările pe care vrei să le aduci, poți verifica gama de accesorii pentru sertare de mobilă pe site-ul celor de la Oscardeko.ro. După ce te-ai asigurat că ai toate piesele de schimb și ai verificat dacă există zone avariate de timp, cum ar fi găuri, rupturi sau bucăți lipsă din suprafața mobilierului supus recondiționării, poți să te apuci de treabă pentru că acum ești suficient de familiar cu situația.

Deconstrucția piesei de mobilier!

         Orice reîmprospătarea adusă mobilierului trebuie să înceapă printr-un proces de distrugere a vechiului său aspect. Îndepărtează cu atenție finisajul vechi, astfel încât să nu mai lase nici măcar o urmă. Încearcă să și șlefuiești acolo unde este necesar. Dacă există mici găuri sau bucăți lipsă din suprafața mobilierului, folosește un chit de restaurare a materialului din care este confecționată această piesă, iar după uscarea acestuia folosește încă odată șlefuirea și o cârpă curată cu care să poți elimina ultimele reziduri.

Pune mâna pe pensulă!

         Trebuie să te asiguri de faptul că șlefuirea a fost făcută adecvat înainte de a trece la vopsit. Cel mai bine este să o realizezi cu ajutorul unui smirghel de granulație mare, pentru a avea cele mai bune rezultate. Când ești pregătit pentru a aplica vopseaua, studiază puțin situația și alege o vopsea potrivită cu tipul de material pe care urmează să îl tratezi. În felul ăsta, te asiguri că vopseaua va rezista mai mult timp și va acoperii suficient de bine. La final, acoperă totul cu un strat de lac protector care să încununeze toată munca depusă, protejând piesa de mobilier.

         În concluzie, la recondiționarea unei piese de mobilier trebuie să iei în calcul atenția pentru funcționalitatea piesei, dar și eliminarea tuturor reziduurilor înainte de a începe să reîmprospătezi aspectul acesteia. Componenta estetică este, însă, la fel de importantă, așa că alegeți instrumentele și materialele cu grijă pentru un rezultat cât mai apropiat de așteptări.

Sursa foto: pexels.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate