Grăsimea te poate scăpa de cancer!

0

Un nou studiu în lumea medicală ar putea pune stop cancerului mamar. În Elveția, la Universitatea din Basel, cercetătorii au reușit să „ păcălească” celulele canceroase din țesutul mamar, transformându-le în simple adipocite (n.r : celule de grăsime).

Pe înțelesul tuturor, acum: atunci când ne tăiem la un deget sau când organele interne ale fătului sunt pe cale să se dezvolte, celulele epiteliale încep să arate mai puțin ca ele însele și mai mult ca ceva „fluid”, transformându-se într-un fel de celule stem numit mezenchim, ca ulterior să îmbrace forma și proprietățile tipului de celule de care are nevoie organismul în acel moment.

Aceste procese, numite EMT ( n.r: tranziție epitelio- mezenchimală), și respectiv MET ( n.r: tranziția mezenchimo-epitelială), sunt căile prin care celulele canceroase călătoresc și metastazează în alte părți ale organismului.

În cadrul studiului, cercetătorii au injectat celule cancerigene din țesutul mamar în organismul șoarecilor, iar ulterior i-au tratat cu o combinație de medicamente aparținând a două clase diferite : antidiabetice și anticanceroase. Această combinație fericită a dus la transformarea celulelor canceroase în simple celule de grăsime, celule care nu au mai revenit la forma „ bolnavă”.

Ca și mecanism de funcționare, s-a constatat faptul că medicamentul anti-canceros ( trametinib) a favorizat transformarea celulelor canceroase în celule stem, iar apoi a grăbit metamorfozarea lor în adipocite.

Ceea ce este important este faptul că ambele medicamente folosite în studiu sunt deja aprobate de către FDA ( n.r: Food and Drug Administration) lucru care ar putea duce la începerea unui studiu clinic pe subiecți umani cât mai curând.

Este un pas colosal înainte spre ceea ce ar putea deveni un tratament pentru crunta boală a secolului.

Sursa: Sciencealert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate