Fenomenul de „pițiponcăreală” sau cum să fii cool

2

E un trend, nu poate spune nimeni că nu a observat. E-adevărat, societatea evoluează în involuția ei și pune accentul pe nimicuri. Nu mai cumpărăm cărți, ne luăm selfie stick -uri. Nu mai facem fotografii în ateliere profesionale, ne pozăm în toalete sau mulați pe sobe de teracotă.

Am sodomizat și ultima fărâmă din limba română, nu mai știm să ne exprimăm fără OMG, BRB, LMAO, AKA, MTFK și altele. Cratimă, apostrof, ghilimele, acordul subiectului cu predicatul, polisemantism?! Doamne ferește, ce-s alea?!

Ne bucurăm când luăm bac-ul , fie el și cu 5. Apoi ne luăm frumos perechea de „jeans” ferfenițată cu cruzime ( știți voi, stilul boschetarului fugărit de maidanezi, aia la 250 ron perechea) , platformele ( condiție sine qua non), geaca universală ” all seasons” care doamne păzește să acopere altceva în afara unei treimi de stern, țuguiem buzele rujate cu minimum 3-5 straturi și mergem la interviu(ri).

Acolo începe spectacolul..” […]ce studii aveți?” ” pai cum, am „loat” bacu ‘!” Mai departe știm ce urmează.. pretenții salariale de la 2000 ron în sus, program de muncă cât mai lejer, eventual și cu pauze din oră în oră pentru a posta ce mâncăm pe insta ( Instagram, v-ați prins!). Dar suntem moderni, zău așa.

Nu contează că nu facem față unui loc de muncă și stăm pe capul părinților până la 45 ani, că facem rate în banci pe care nu le mai plătim sau că aducem pe lume copii pe bandă rulantă fără să le putem lăsa nimic în afară de incultură, manele și țopârlănie. Avem pretenții, ce-i atât de greu de înțeles?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Nikolas spune

  Din păcate aparențe și dorința de a fi cineva sau cine suntem noi sa fim cât mai ” cool” lasă mult de dorit ceea ce numesc eu personal figuri de stil dar sa faci ceva pt binele tău și a societății a celor din jurul tau sa fii mai omenos mai cald mai simpatic cu cei din jur să zâmbești sa fii amabil nu costa nimic să muncești (dar nu pe degeaba) pt a face ceva.cu viața ta …..

  1. OhLord spune

   Un articol simpatic, fenomenele lipsite de orice urma de cultura și bun simt ne distrează, chiar dacă amploarea lor e îngrijorătoare.

   “Nikolas”, prietene, te încadrezi perfect in descrierea genului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate