Ghid de cumpărare a mașinilor de spălat vase: caracteristici și modele

0

Dacă vrei să îți actualizezi mașina de spălat vase sau ești abia la primul aparat, există câteva caracteristici de bază de căutat și upgrade-uri de vârf de luat în considerare: iată ce trebuie să știi înainte de a cumpăra.

Cele mai bune mașini de spălat vase excelează la anumite lucruri specifice.

Spălarea și uscarea

Evident, vei dori o mașină de spălat vase suficient de puternică pentru a elimina toate petele de pe vase. Vei dori, de asemenea, să iei în considerare cât de bine usucă aceste vase: majoritatea mașinilor de spălat vase lasă câteva picături de apă ici și colo, dar cele mai bune dintre cele mai bune pot elimina chiar și ultimele picături (și pot reduce astfel șansa de pete).

Numărul și durata ciclurilor mașinii de spălat vase

Cu cât mașina ta de spălat vase are mai multa programabilitate, cu atât devine mai versatilă dacă trebuie să rulezi o spălare rapidă sau să o întârzii pentru câteva ore. În plus, ciclul „normal” al unei mașini de spălat vase poate fi de trei ore, în timp ce altele pot fi de numai o oră și jumătate.

Zgomotul mașinii de spălat vase

Pornirea mașinii de spălat vase poate afecta cu adevărat seara de film. În timp ce modurile de întârziere ajută la funcționarea mașinii de spălat vase la momente mai oportune, nu există nimic mai bun decât să pornești mașina de spălat vase și să uiți că este acolo. Majoritatea producătorilor măsoară zgomotul în decibeli ajustați — îți recomandăm să cauți un model care să arate 45 dBA sau mai puțin, dacă poți.

Eficienta energetica

Pentru a reduce impactul asupra mediului (și pentru a menține factura de electricitate rezonabilă), caută o evaluare Energy Star înainte de a cumpăra.

Configurația raftului mașinii de spălat vase

Unele mașini de spălat vase sunt mai mult „ceea ce vezi este ceea ce primești”, în timp ce modelele mai frumoase pot avea porțiuni din suport care se pliază în sus sau în jos pentru a se potrivi cu vase mai mari, pahare de vin și alte articole cu forme ciudate. A avea un al treilea suport în partea de sus poate fi, de asemenea, o mană cerească pentru a pune câteva ustensile de gătit.

Cele mai bune mașini de spălat vase

Având în vedere cele de mai sus, iată câteva modele grozave din care să alegi.

Mașină de spălat vase Bosch Seria 300

Mașinile de spălat vase pot varia de la câteva sute de lei la câteva mii de lei, așa că găsirea unui punct de mijloc poate fi dificilă. Seria Bosch 300 a câștigat recenzii bune ani la rândul, datorită puterii sale superioare de curățare, fiabilității și funcționării silențioase. Are un al treilea suport în partea de sus pentru articole mai mici, multă capacitate de reglare și vine în mai multe culori și stiluri – poți alege și un model cu comenzi ascunse în partea de sus, dacă preferi un aspect mai curat. Este puțin mai veche decât seria 500 mai recentă, dar 300 îți economisește ceva bani fără prea multe sacrificii.

Mașină de spălat vase Bosch Seria 800

Dacă vrei să treci la un model mai frumos, verifică seria 800, tot de la Bosch. Seria 800 oferă o funcționare și mai silențioasă, proprietăți de uscare mai bune (chiar și atunci când este vorba despre la vase din plastic), un al treilea suport mai mare și aceeași putere de curățare pentru care este cunoscut Bosch.

Mașină de spălat vase Bosch Ascenta Series

Seria Ascenta de la Bosch este mai degrabă o mașină de spălat vase de bază, dar încă face o treabă grozavă de spălare și uscare și are unul dintre cele mai scurte cicluri pe care le vei găsi într-o mașină de spălat vase, acționând în doar 95 de minute. Dacă viteza este esențială, este o alegere superbă.

Mașină de spălat vase IKEA ESSENTIELL

S-ar putea să nu fi știut că IKEA vinde mașini de spălat vase, dar o face – și sunt mai bune decât ai putea crede. IKEA ESSENTIELL face o treabă grozavă de spălare și uscare și vine cu o garanție de cinci ani pentru a-ți oferi liniște sufletească – departe de garanția de un an oferită de majoritatea mărcilor.

Mașină de spălat vase Whirlpool cu ​​control frontal

Dacă nu ai un IKEA care să îți livreze în apropiere, acest model Whirlpool este la fel de accesibil și disponibil pe scară largă.

Masina de spalat vase inteligenta Miele AutoDos G7566

Această mașină de spălat vase este alimentată cu PowerDish de la Miele, care distribuie automat cantitatea potrivită de detergent pentru ciclu. Tot ce trebuie să faci este să încarci mașina cu un detergent și va funcționa până la 20 de spălări. Capacitatea EcoStart este o altă caracteristică inteligentă care face din acest model Miele un candidat pentru următoarea înlocuire a mașinii de spălat vase. Îți permite să programezi mașina de spălat vase să funcționeze atunci când tarifele la utilități sunt cele mai mici, potrivit Miele. La fel ca celelalte mașini de spălat vase din această listă, mașina de spălat vase are performanță silențioasă, rafturi reglabile și viteză.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate