Consultări publice care manipulează oamenii, la Piatra-Neamț

1

Cei de la primăria Piatra-Neamț au făcut un fel de chestie online unde zic ei că vor să consulte populație. Platforma este un dezastru iar întrebările sunt manipulatorii de o manieră dezgustătoare.

De exemplu, se întreabă dacă ”Sunteți de acord cu ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe spațiul verde și pe locurile destinate persoanelor cu handicap ?” Întrebarea, pune la pachet spațiul verde, unde parchează mii de nemțeni cărora primăria nu le oferă locuri de parcare, cu locurile destinate persoanelor cu handicap unde nimeni nu ar avea nimic împotrivă să fie ridicate mașinile. Întrebarea este parcă special concepută pentru a asigura mașini de ridicat unei firme care se va ocupa cu așa ceva în curând la Piatra-Neamț.

Un alt exemplu de întrebare pe baza căreia primăria poate face o mare măgărie este dacă ”Sunteți de acord cu verificarea următoarei condiții la contractarea unui loc de parcare – solicitantul locului de parcare nu are datorii la bugetul local ? *verificarea va fi realizată prin interogarea bazei de date a Direcției de Taxe și Impozite”. Întrebarea este extrem de perversă pentru că nu spune cum va verifica baza de date de la Taxe și Impozite. Dacă la interogare cei de la primărie vor primi doar un răspuns afirmativ sau negativ legat de plata taxelor e în regulă, dar dacă vor avea efectiv acces să vadă ce proprietăți și bunuri impozabile are fiecare deja nu este deloc în regulă.

Exemplele și discuțiile pe marginea mizeriei intitulată platformă de consultare a populației pot continua. Momentan, doar atragem atenția că nu recomandăm celor de la primărie să creadă că pietrenii sunt atât de naivi încât să nu miroase manipulările lor și dacă au de gând să facă mizerii cel puțin să aibă bunul simț să nu folosească ca motivație o consultare publică măsluită. Să își asume bărbătește deciziile pe care le iau.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Barabula spune

    Legea 448/2006 art.100 alin.1 lit.g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv; Nu trebuie sa fie de acord cineva. Ridicarea auto este obligatorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate