Gabriela Baltag din CSM, fost judecător la Neamț, replică DURĂ la adresa lui Iohannis:„JOS MÂINILE DE PE JUSTIȚIE!”

Gabriela Baltag, fost judecător la Tribunalul Neamţ, membru al Consiliului Superior al Magistraţilor (CSM) a oferit astăzi o replică extrem de dură la adresa președintelui României, Klaus Iohannis.

„Este inacceptabilă solicitarea președintelui României! CSM nu răspunde sugestiilor formulate de oamenii politici! Domnia Sa confundă CSM cu fidelii dorințelor lui! Jos mâinile de pe Justiție, domnule președinte!”, a spus Gabriela Baltag, potrivit Antena 3.

Președintele Iohannis a solicitat ca Guvernul să inițieze un proiect de lege prin care să fie desființată Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în acord cu solicitările GRECO.

„Guvernul să iniţieze cu celeritate un proiect de lege care să conţină măsurile necesare pentru reaşezarea legislaţiei în concordanţă cu voinţa populară şi cu recomandările organismelor europene. Acestui demers trebuie să i se ralieze în mod obligatoriu şi CSM, cu asumarea rolului său de garant al independenţei justiţiei. Am mai spus şi o repet, acest lucru nu trebuie făcut prin OUG, ci prin lege”, declarase Iohannis.

Ministerul Justiției a publicat, marți, 9 iulie, cele două rapoarte GRECO la adresa României. (click aici și aici pentru rapoarte)

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor, notează stiripesurse.ro.

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. Adri spune

    Doamna Gabriela sigur are datorii de platit cuiva !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate