CJ Neamț, măsuri pentru rezolvarea drumului județean 157C – Alexandru cel Bun – Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani

O comisie formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Instituției Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a deplasat în teren, astăzi, 10 iulie, pentru a constata și evalua pagubele produse în comuna Alexandru cel Bun, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 04.07.2019.

În urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă, pe DJ 157C, la km. 1+685, drumul județean care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani s-au produs alunecări de teren.  Alunecarea de teren cu platforma drumului s-a produs pe malul stâng al Pârâului Viilor, pe un tronson în lungime de circa 70 de metri, cu lățimea cuprinsă între versantul de pe partea dreaptă a drumului și parcarea de pe partea stângă. Este vorba despre o alunecare de adâncime, iar geologii estimează că planul de alunecare ar fi la circa opt metri. Pentru stabilirea unei soluții de consolidare a platformei drumului se impune efectuarea unui studiu geotehnic extins, ce va cuprinde zona căii de rulare și a versantului, amonte și aval de drum. În perioada imediat următoare se vor lua în regim de urgență măsuri pentru restricționarea traficului.  Lucrarea a fost recepționată în anul 2018 și are o perioadă de garanție de 36 de luni. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 și revizuit înainte de licitație, în 2015. Lucrările s-au executat conform proiectului și a normativelor tehnice în vigoare. Dacă în urma expertizelor se va constata că au existat vicii de construire, acestea vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.

Astfel de situații pot apărea oricând! Vorba românului – „Cu natura nu te pui!“. Din punctul meu de vedere, problema aceasta nu poate fi subiect de propagandă electorală, iar cei care atacă politic manifestările naturii nu își
găsesc teme reale de expunere mediatică!
”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Totodată, Ionel Arsene, menționează că echipa de la Consiliul Județean ia toate măsurile pentru ca situația să fie rezolvată cât mai repede.

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
 1. George spune

  Eu am adresat întrebarea. Dvs în conformitate cu obligația de a ne informa corect trebuie să răspundeți. E lipsit de logică să puneți problema în acest mod.

  ADMIN: Nu e așa de loc. Dumneavoastră aveti deja un raspuns in cap. Nu aveti nevoie sa fiti informat cu nimic ci doar sa faceti balci de tip securistoid și să ne provocați să spunem că firma este a unui om care e ceva ruda cu Arsene. Pai dacă tot aveti ceva de zis haideti sa va ajutăm sa o faceti cu nume, prenume si fata dumneavoastră. Sunteți genul ala de securist care vrea să ma facă să recunosc că am un prieten la o fabrica de avioane și apoi sa facă conexiunea intre mine si un avion prăbusit anul trecut. Sunt satul de securisti. Avesti ceva de spus …aveti sa imi adresati o provocare…sunt pregatit…. dumneavoastră sunteti?

 2. George spune

  Cine a executat lucrarea, cât a costat și ce grad de rudenie este între șeful acelei firme și Arsene?
  Să vedem are curaj ziar Piatra neamț să răspundă?

  ADMIN: Cu cea mai mare placere. Avem o cameră de luat vederi pregatita. Facem un reportaj cu dumneavoastră. Noi spunem ce stim, dumnavoastră ce credeti și uite așa cititorii vor fi complet informati. Ziar Piatra Neamt are curaj. Dumneavoastră aveți?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate