FOTO/VIDEO: Ceva mănâncă betonul de la malurile Cuiejdiului

3

După ce a dispărut zăpada a ieșit la iveala un fenomen foarte ciudat. Betonul din care sunt făcute malurile albiei Cuiejdi a început să se facă nisip.

Prima dată am presupus că e un fenomen legat de îngheț – dezgheț dar au mai fost și alte ierni și dacă dispărea în fiecare primăvară câte un cm de dig ar fi trebuit să nu mai existe de loc de mulți ani.

Am presupus apoi că ar putea fi vorba de un element chimic folosit la deszăpezit dar am cercetat și nu s-a folosit în această iarnă decât sare și nisip.

E foarte greu de spus ce s-a întâmplat dar este clar un lucru. În zăpada din iarna acesta a fost ceva ce nu a mai fost în nici un an până acum. Ceva care a produs o eroziune accelerată a betonului care stă acolo fără să aibă nimic de pe vremea comuniștilor.

Dacă dumneavoastră ați mai văzut acest fenomen de eroziune accelerată a betonului sau aveți explicații științifice …

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Nelu spune

  Nisip și Sare nici NU trebuie altceva mai mult , Cumulat și cu ceilalți ani , cu buruiana care este vara pe el , se Macină, Asta e explicația , EU nu sunt Inginer constructor , însă știu că betoanele se împart în ,pe grupe , plus că la unele se face și o probă , analiza daca doriți , Pentru fundatii , temelii este foarte bun beton ciclopian , Sper să fi spus corect , este mai legat , dens ca și consistența .

 2. Dorin spune

  Salutare
  Cred ca este un fenomen de îngheț – dezgheț a unui beton de peste 50 ani sau a unui beton de clasa inferioară
  Sunt atâtea platforme, diguri , temelii , trotuare de beton care pot prezenta același fenomen de degradare , măcinare .
  Sa știi ca natura își urmează cursul și nimic făcut de mâna omului nu este veșnic .
  Era o emisiune ca dacă intervenția omului asupra naturii s-ar opri astăzi in aproximativ 150 -200 de ani toate betoane ar dispărea și altele pana când natura revine la forma inițială ștergând toată “ Civilizația “ .

 3. Andrei spune

  Sa vezi cum s-au dus marginile scarilor unui bloc din Maratei. S-a facut betonul nisip…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate