FOTO/VIDEO: Animale sfâșiate de urs noaptea trecută într-o gospodărie

0
Foto: Captură video

Pentru că nu găsesc resurse de hrană, urșii dau buzna în gospodăriile oamenilor sau în zone nepopulate unde găsesc hrană. Este și cazul unui gospodar din zona Broșteni (Holdița) care și-a găsit animalele sfâșiate de urs chiar în grajdul aflat la câțiva metri de casa lui și a altui vecin.. Ursul nu a ucis doar animalele, ci a distrus și construcția în sine.

Oamenii sunt speriați și se tem că sălbăticiunea își va face un obicei din a le ataca gospodăriile: „Nu este prima dată, mai sunt localnici din satul Holdița care au rămas fără animale.”, ne-a transmis domnul G.T., care locuieste în imediata vecinătate a gospodăriei atacate de urs noaptea trecută.

Click aici pentru materialul video

(ATENȚIE: Imagini cu puternic impact emoțional!)

Chiar ieri vă prezentam imaginile filmate de localnicii comunei Borca, în care un urs este surprins plimbându-se chiar prin centrul comunei, în căutarea hranei (vezi articolul aici – click)

Cum am mai spus: Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător.

Un eveniment de-a dreptul tragic a avut loc ieri, când trei persoane au fost atacate de urs în timp ce încercau să îl alunge după ce atacase o bovină în zona fondului forestier arondat județelor Suceava – Harghita – Mureș: „Evenimentul a avut loc pe raza județului Harghita. Ursul ar fi atacat o bovina în zona unei stâni amplasată pe raza jud. Harghita și trei bărbați au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni si fiind transportat la o unitate medicală din jud. Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind găsit decedat în fondul forestier de către echipele comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din jud. Harghita.”, a transmis Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, citat de g4media.ro.

Pe timpul căutărilor, în sprijinul echipelor ISU Suceava au fost chemate si echipe ale ISU Neamț, cu camera de termoviziune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate