Astăzi se afișează rezultatele admiterii la liceu în 2021

0

UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 – 2022).

Absolvenții clasei a VIII-a află astăzi, 24 iulie, unde vor învăța în următorii patru ani. Ministerul educației publică astăzi rezultatele admiterii la liceu. Astfel se încheie prima etapă a repartizării computerizate a candidaților. Rezultatele repartizării la licee se vor afișa pe site-ul admitere.edu.ro.

Până la data de 22 iulie, candidații și părinții sau reprezentanții lor legali au trebuit să completeze fișele de înscriere pentru admiterea la liceu și să-și exprime opțiunile cu privire la unitățile de învățământ în care ar vrea să studieze mai departe.

Media de admitere la liceu în 2021 se calculează pe baza mediei generale de la Evaluarea Națională, cu pondere de 80%, și media generală a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20%.

La fel ca anul trecut, rezultatele la Evaluarea Națională 2021 au fost anonimizate. Ele au fost publicate pe pagina edu.ro, iar absolvenții ciclului gimnazial și-au aflat notele de la examen folosind un cod unic.

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, sâmbătă, 24 iulie, are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, candidaților li se comunică rezultatele repartizării, iar la unitățile de învățământ gimnazial din țară și din municipiul București se afișează listele cu locurile neocupate din licee. În intervalul 25-28 iulie are loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere ale absolvenților la liceele la care au fost repartizați.

Dosarul de înscriele la liceu trebuie să conțină: cererea de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, adeverința care să conțină notele și media generală de la Evaluarea Națională, foaia matricolă cu situația din clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) și fișa medicală.

Pe 29 iulie, reprezentanții liceelor de stat din toată țara trebuie să transmită situația locurilor rămase libere.

Și tot în data de 29 iulie, începe a doua etapă de repartizare computerizată și admitere la liceu.

După afișarea locurilor rămase neocupate, este programată înscrierea candidaților la probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, care sunt programate pe 30 iulie., relatează libertatea.ro

Rezultatele acestor probe vor fi afișate în data de 2 august. Între 29 iulie și 5 august, absolvenții care nu au fost repartizați la liceu în prima etapă trebuie să completeze din nou opțiunile în fișele de înscriere, acestea fiind introduse apoi în baza de date computerizată.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 6 august, atunci când vor fi comunicate și rezultatele. În zilele de 6 și 7 august candidații trebuie să depună sau să transmită dosarele de înscriere la liceu, iar în intervalul 9-13 august are loc primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în primele două etape de admitere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate