Filmul județului Neamț – ”Neamț, județul monumentelor istorice”

1

Puțină lume știe că județul Neamț este una dintre zonele cele mai încărcate de istorie. Pe suprafața județului sunt peste 500 de monumente istorice clasificate. La un număr atât de mare de monumente este foarte greu unui om să poată vizita măcar jumătate dintre ele, dar le poate vedea online pe cele mai importante și poate alege să viziteze o parte.

Pentru nemțeni, pentru cei care vor să prezinte valorile județului și mai ales pentru cei care vor sute de motive ca să viziteze Neamțul, o echipă a parcurs peste 10.000 km și a realizat un portal cu toate monumentele istorice din județ, un portal în care e prezentat video/foto/text/locație GPS fiecare monument în parte.

Din toată această muncă s-a extras câte un mic material video cu fiecare monument istoric din Neamț, s-au pus cap la cap și, cu toate eforturile de a fi o prezentare cât mai compactă, materialul video rezultat are 9 ore.

Faptul că o prezentare succintă a valorilor istorice ale județului Neamț are 9 ore arată, dincolo de orice dubiu, că oricine are oricând sute de motive să viziteze ceva în județul Neamț.

Nemțeni, mândriți-vă cu istoria județului vostru!
Distribuiți, preluați integral sau parțial acest material video.
Rulați-l în instituții, localuri, pensiuni și oriunde se poate.
Cei care au făcut acest material video nu au pretenții de drepturi de autor. Acest material video este făcut pentru promovarea valorilor istorice din Neamț.

1 Comentariu
  1. das Reich spune

    Munca multa, foarte multa. Dar… batranicioas, parca e de la o nunta din anii 90. greu sa te mandresti cu multe din cele filmate – conace cu pereti vopsiti in ulei, icoane de hartie in rame de plastic, burlan scos pe geamul bisericii si de pe scare s a scurs rugina pe zid….unele „monumente” arata de ne-aratat. Asta asa… la o aruncatura de ochi pe repede inainte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate