(FOTO) Cinci infracțiuni constatate în flagrant delict

0

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii au constatat 5 infracțiuni.

În perioada 8 – 11 martie 2021, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în zona limitrofă a habitatelor piscicole naturale din județul Neamț, pentru combaterea braconajului piscicol.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 61/1991 și una la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare totală de 2.900 de lei și 15 pentru alte abateri. 

Totodată, au fost confiscate 188,5 de kilograme de pește și indisponibilizate 2 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 40 de metri.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 2.000 de lei.

În acțiune au fost angrenați și reprezentați ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Cu titlu semnificativ:

La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DN 15 D, în localitatea Ruginoasa, cantitatea de 118,5 kilograme de pește viu, din specia crap, fără documente legale de provenienţă.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată la o unitate de profil spre valorificare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 64 litera h) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate