Florentina Moise, la final de an școlar în pandemie: „O generație ratată și o pierdere ireparabilă”

0

Președintele PSD Piatra-Neamț și consilierul local Florentina Moise, profesor de carieră, discută într-o postare pe pagina sa de socializare despre problemele cu care s-a confruntat sistemul de educație în această perioadă. Anul școlar se încheie, însă a fost un an atipic, plin de provocări, de pierderi și de măsuri neinspirate din partea factorilor decizionali.

„Ultimele zvâcniri ale clopoțelului, ultimele strigări ale catalogului, ultimele ore din acest an școlar! Ce an urât pentru copiii noștri, din toate punctele de vedere! Urât că am trecut cu toții prin pandemie, că am trăit cu teamă pentru viața noastră, că am pierdut luni la rând din viață așteptând ca un virus să își facă drum printre noi și să devină de neîntors pentru totdeauna!Copiii, mai mari sau mai mici, au pierdut din frumusețea vieții de elev, fiind forțați să stea ore în șir în fața calculatorului, acasă!”, spune Florentina Moise.

Președintele PSD Piatra-Neamț afirmă că vede lucrurile și din perspectiva unui părinte, nu doar din cea a unui profesor:

„Sunt mamă și am suferit alături de fiii mei în toate aceste luni, pentru că i-am văzut ducând lipsa colegilor, a prietenilor, a cadrelor didactice îndrumătoare. Nu vreau să mă gândesc câtă emoție s-a adunat în sufletele elevilor care au de susținut în această vară examene naționale – evaluare, bacalaureat, admitere la facultate! Ei sunt primele victime ale sistemului educațional de învățământ lăsat de izbeliște de către cei care ar fi trebuit să vină cu soluții salvatoare, pentru a crește șansele de reușită ale copiilor! Mă gândesc și la temerile părinților acestor copii, care cu siguranță și-ar fi dorit să vadă mai multă implicare din partea factorilor de decizie pentru a veni în sprijinul copiilor.”, a precizat Florentina Moise.

De asemenea, președintele PSD Neamț continuă să explice că există și responsabili pentru situația creată: „E trist că s-ar fi putut lua măsuri care să permită menținerea școlilor deschise, cu prezență fizică la clase! Dar nu s-a vrut! Guvernanții noștri și factorii de decizie de la nivel de județ nu s-au implicat în niciun fel pentru a susține învățământul! Tacit, au permis ca fiii și fiicele noastre să devină cobai ai unui domeniu esențial pentru o societate puternică! N-au vrut să investească pentru a pregăti școlile să asigure protecția necesară elevilor în pandemie! Le-a convenit să pună lacătul pe ele și să se joace cu destine nevinovate, condamnându-le, pe multe dintre ele, la neșansă!

Cât de păcat… vorbim în acest iunie 2021 de o generație ratată și de o pierdere ireparabilă! Domnule primar al municipiului Piatra Neamț, vă simțiți confortabil când știți câtor copii le-ați luat dreptul la a studia decent și la a se pregăti pentru examenele care bat la ușă! Nu aștept un răspuns… știu că în sinea dumneavoastră vă asumați această greșeală enormă!”, a conchis Florentina Moise.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate