Tun de 550.000 lei la Spitalul din Piatra-Neamț

2

Absolut întâmplător am descoperit un nou tun de 550.000 lei dat la spitalul din Piatra-Neamț. Este vorba de achiziția, anul trecut, a 23 de aparate de sterilizat bazinete urinare (ploști în care urinează bolnavii ce nu se pot deplasa la baie).

Cam inutile și nu prea folosite, pentru că pot steriliza doar câte un bazinet odată. Aparatele, 23 la număr, au fost achiziționate la prețul de 24.000 lei bucata (240 milioane lei vechi). Aceste sterilizatoare zac prin spital, multe în ambalajul în care au fost aduse.

Interesant este că achiziția nu a fost solicitată de la consiliul județean sau de cineva din cadrul personalului medical. Am săpat să aflăm cine a fost cu ideea acestei achiziții și cum se justifică ea.

Din cercetările noastre a rezultat că presiunile au fost exercitate de cei de la DSP care în urma unui control făcut de o echipă DSP Vaslui au impus spitalului să cumpere aceste aparate. Spitalul nu s-a conformat, considerând investiția prea mare și neprioritară, așa că presiunile au continuat.

Coincidență sau nu, după ”descinderea DSP” și refuzul spitalului de a achiziționa aceste aparate, liberalii nemțeni au mers la conducerea spitalului și s-au interesat de controlul DSP și au făcut o conferință de presă în care s-a vorbit despre rezultatele controlului DSP în care senatorul PNL Eugen Țapu a spus că ”Spitalul Județean din Piatra-Neamț este o bombă cu ceas. Un pacient care vine aici cu o boală, iese din spital cu 2 -3 boli în plus, din cauza infecțiilor intraspitalicești!”.
Intervenția liberalilor nemțeni a amplificat presiunea opiniei publice și spitalul a fost nevoit să se conformeze cu solicitările DSP și să cumpere aceste aparate care stau și acum nefolosite.

Suma colosală de peste 5 miliarde lei vechi, a fost încasată, parțial, de o firmă din București, deoarece conducerile spitalul din ultimii doi ani au avut mari reticențe în a plăti acești bani. Mai concret, le-a fost frică să nu răspundă în fața legii pentru această achiziție care s-a efectuat la presiuni ale DSP și PNL și acum trebuie plătită.

Este strigător la cer să cumperi aparate de spălat ploști de 24.000 lei bucata la un spital în care cad prizele din pereți, instalațiile sunt varză, pacienții mănâncă de 15 lei pe zi, băile sunt infecte și așa mai departe. Fix pe aparate de spălat ploștile trebuia să dea spitalul din Piatra-Neamț 550.000 lei. Asta era prioritatea din punctul unora de vedere.

Să ne amintim câteva alte achiziții de la spitalul din Piatra-Neamț:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Chelu Adrian spune

    Sa nu uitam de spitalul de la Letcani, 13 mil. Euro.

    1. Catalina mihailescu spune

      De hotii nu sunt pedepsiti? Cei care fac controale de ce mai vreau salarii? Pana cand trebuie sa sufere bolnavi pt …………. rusine conduceri de excrocii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate