Flagrant: Șefa secției de Oncologie din județul vecin (SV), acuzată că primea de la bolnavii de cancer bani, cașcaval, miere, bomboane

2

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis astăzi, 20 ianuarie, un comunicat de presă din care rezultă că la data de 19 ianuarie 2023, echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, constituite din lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, au constatat săvârșirea infracțiunilor flagrante de luare de mită și de dare de mită în cadrul secției de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și au efectuat percheziţii în incinta acestei secții, precum și la domiciliul unei persoane fizice.

Potrivit presei centrale, suspecta este chiar șefa secției de Oncologie, ale cărei venituri lunare sunt în jur de 5000 de euro, potrivit unei declarații de avere din 2021. În această seară a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, decizia Tribunalului Suceava putând fi contestată.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Sp spune

    Sa ai salariul atat de mare, sa ai norocul sa ajungi intr-o functie de conducere si, totusi, sa fii atat de prost…Educatia, bunul simt , respectul pt bolnav, respectul de sine, etica profesionala lipsesc cu desavarsire! Vai de capul nostru! Suntem praf ca natie! Unde se intampla asta la spanioli, englezi, francezi?? Rad toti de noi din cauza acestor dinozauri care nu se mai satura sa se imbuibe!! Jenant! Degradant! Dr e praf ca om si, mai mult decat sigur, ca medic…

  2. Marius spune

    La 25000 lei salar sa iei spagi de 100 lei de la cancerosi……Cum se pot da unor astfel de oameni astfel de salarii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate