Firmele primăriei Piatra-Neamț, datorii de peste 38 milioane de euro

0

Situația firmelor primăriei pietrene (CL local) nu este nici pe departe cea care este prezentată public de municipalitate. Chiar dacă unele dintre firme au avut profit în ultimii ani, ele, contabil, rostogolesc datorii însumate de 187.512.850 RON adică 38.503.665 EURO.

Pare greu de crezut, dar acesta este unul dintre cele mai bine păzite secrete ale primăriei Piatra-Neamț. Acum este prima oară când vedeți această informație public. Nici măcar toți aleșii locali nu cunosc aceste date, deși ele sunt reale și verificabile în bilanțurile firmelor primăriei.

Iată datoriile din ultimele bilanțuri contabile depuse de firmele la care municipalitatea este acționar unic:

Publiserv SA – datorii – 3.537.073 lei
Salubritas SA – datorii – 328.300 lei
Urban SA – datorii – 3.513.545 lei
Locativserv SRL – datorii – 2.016.380
Perla Invest SRL – datorii – 51.108.964
Aqua Calor SA – datorii – 22.565.033 lei
Locato SA – datorii – 10.687.130 lei

Firmele primăriei au fost și vor rămâne un Triunghi al Bermudelor, firme moarte ca Neamț Transporter SA, Transurban SA, sau acțiunile cumpărate de primăria Piatra-Neamț la Ana Electronic SA fiind exemple de combinații îngropate de timp, combinații din care unii s-au îmbogățit și municipiul a sărăcit.

Din păcate pentru pietreni, combinațiile cu firmele primăriei vor continua pentru că încă nu avem aleșii locali destul de competenți și curajoși pentru a înota în acest Triunghi al Bermudelor din administrația locală.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate