Ajută la identificarea persoanelor fără adăpost din municipiul Piatra-Neamț

0

În această perioadă în care temperaturile au scăzut și condițiile meteorologice sunt nefavorabile, Municipiul Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, intervine 24 de ore din 24 pentru a identifica și sprijini toți oamenii străzii de pe raza municipiului și roagă cetățenii să apeleze la următoarele numere de telefon pentru a semnala situațiile în care observă oameni fără adăpost:

  • 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐫ă 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟ă𝐫ă 𝐚𝐝ă𝐩𝐨𝐬𝐭: 0759.033.170 si 0233/214.168
  • 𝐃𝐢𝐬𝐩𝐞𝐜𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢ț𝐢𝐞𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞: 0233/231300

Nu treceți indiferenți pe lângă cei fără adăpost și oferiți-le șansa de a fi îngrijiți în adăpostul situat pe str. Izvoare, nr.151, unde persoanele asistate beneficiază de toate condițiile necesare, inclusiv hrană caldă – de 3 ori/zi, medicație pe bază de rețetă, măști de protecție și soluții dezinfectante, haine adecvate, evaluare și consiliere psihosocială, sprijin în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate socială și reintegrare în societate.”, a transmis DAS Piatra-Neamț.

În subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț funcționează Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost, cu o capacitate de 40 de locuri, care se pot suplimenta, dacă situația o impune. Centrul este deschis persoanelor care nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii și care au domiciliul/ resedința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Piatra Neamț.

Important de știut că accesul beneficiarilor în adăpost se face doar după triajul epidemiologic al acestora, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni. Pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe angajații adăpostului, toate persoanele asistate, la părăsirea adăpostului primesc măști pentru a-și asigura protecția pe timpului zilei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate