Finalul concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

0

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, organizate în perioada 07 – 10 septembrie de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, s-au încheiat astăzi, odată cu parcurgerea ultimei probe, Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

La proba desfăşurată astăzi, fiecare lot a prezentat câte o echipă formată din 7 concurenţi, care a avut dreptul la două încercări. În urma desfăşurării probei, timpul cel mai bun (29,54 secunde) a fost realizat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava. Echipa reprezentativă a pompierilor nemţeni a ocupat locul IV la această probă, la distanţă de 2,16 secunde de ocupanţii locului I (realizând un timp de 31,70 secunde).

„De la an la an Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă dovedesc, prin concurenţa acerbă, nivelul ridicat de pregătire şi modul profesionist în care sunt abordate. Pentru noi, obiectivele reprezentate de calificarea la faza finală a acestor concursuri şi clasarea pe podium la una dintre cele patru probe au fost atinse, însă, pentru anul viitor ne propunem o clasare pe un loc fruntaş în clasamentul general al concursurilor. Nu sunt aspiraţii nejustificate, membrii lotului nostru dovedind o creştere valorică, materializată prin obţinerea titlului de vicecampioni naţionali la proba Ştafeta 4 x 100 metri. În ceea ce priveşte organizarea de către pompierii argeşeni  a concursurilor a fost una extraordinară şi ţin să le mulţumesc pentru eforturile pe care le-au făcut pentru a ne asigura condiţii de excepţie.”

Prim adjunct – colonel Ionel Pîrvu

Clasamentul final al competiţiei are pe podium loturile reprezentative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bacău (locul I), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava (locul II) şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi (locul III).

Lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ s-a clasat pe locul VII, diferenţa dintre timpul realizat de pompierii nemţeni şi cei clasaţi de locul I fiind de 24.33 secunde.

„Loturile reprezentative ale celor 12 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, calificate la faza finală a acestor concursuri, au dovedit un nivel ridicat de pregătire, consecinţa acestui fapt fiind o concurenţă acerbă în cadrul fiecăreia dintre cele patru probe. Concursurile din acest an, organizate ireproşabil de către colegii argeşeni, s-au desfăşurat fără probleme deosebite. După trei ani în care campioni au fost pompierii călărăşeni, anul acesta a venit rândul colegilor din zona Moldovei, Bacău şi Suceava, să obţină primele două locuri pe podium. De altfel, anul acesta, toate echipajele concurente la etapa zonală desfăşurată la Târgu Neamţ s-au calificat la etapa a IV-a – finală. Felicit toate loturile participante la etapa finală din acest an, pentru seriozitatea şi profesionalismul cu care au înţeles să abordeze această competiţie, considerată o adevărată olimpiadă a pompierilor militari”

Seful competiţiei – locotenent colonel Mihai Mirel GUŢĂ

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Clasamentul probei Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă

Locul I      – I.S.U. Suceava (29,54 secunde)

Locul II     – I.S.U. Bacău (30,10 secunde)

Locul III    – I.S.U. Iaşi (30,83 secunde)

Locul IV – I.S.U. Neamţ (31,70 secunde)

Clasamentul final general:

Locul I        – I.S.U. Bacău (308,66 secunde)

Locul II       – I.S.U. Suceava (311,86 secunde)

Locul III      – I.S.U. Călăraşi (314,14 secunde)

Locul IV      – I.S.U. Iaşi (315,78 secunde)

Locul V       – I.S.U. Bucureşti (324,11 secunde)

Locul VI      – I.S.U. Timiş (331,43 secunde)

Locul VII – I.S.U. Neamţ (332,99 secunde)

Locul VIII    – I.S.U. Botoşani (334,55 secunde)

Locul IX      – I.S.U. Ialomiţa (337,37 secunde)

Locul X       – I.S.U. Argeş (339,37 secunde)

Locul XI      – I.S.U. Tulcea (352,43 secunde)

Locul XII     – I.S.U. Constanţa (360,79 secunde)

I.N.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate