Două planete s-au ciocnit

0

Astronomii de la UCLA, Universitatea de Stat din Tennessee şi Institututul de Tehnologie din California au raportat că două planete care orbitau în jurul unei stele la o distanţă de 300 de ani lumină de Pământ s-au ciocnit în mod violent.

Conform lui Benjamin Zuckerman, profesor de fizică şi astronomie la UCLA, acesta coliziune ar fi una similară cu o coliziune între Pământ şi Venus. Este pentru prima dată când astronomii au asistat la o astfel de coliziune. Dacă ar fi fost viaţă pe una dintre planete totul ar fi dispărut în câteva minute. După coliziune un disc masiv de praf care emite infraroşii a înconjurat steaua.

Conform unor astronomi este o mica probabilitate ca o astfel de coliziune a Pământului cu Mercur sau Venus să aibă loc în decursul a un miliard de ani. Coliziuni majore au avut loc in sistemul nostru solar cu mult timp în urmă (presupusa cauză a dispariţiei dinozaurilor).

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate