Fetița care s-a sinucis a fost ținută un an de zile în Baza Hipică de la Piatra-Neamț

4

Înainte de a a ajunge la casa de copii, adică aproximativ la vârsta de 14 ani, Amalya, fata care s-a sinucis pe 12 septembrie în Lacul Bâtca Doamnei a stat aproape un an de zile în Baza Hipică de lângă ștrand unde a fost cazată într-o camera insalubră de angajații de aici. Din ce spun cei care știau de existența fetei în Baza Hipică, copila făcea toată ziua muncile de jos în grajdurile cailor, angajații motivând că nu ei o pun, ci ei îi place să facă curat la cai și să aibă grijă de animale.

Mai mult de atât, mama fetei a declarat că după ce a fost recuperată fata de la Baza Hipică a dus-o la un control medical unde s-a constatat că minora întreținuse relații sexuale în perioada în care a fost fugită de acasă și a locuit în Baza Hipică. De asemenea, mama naturală declară că declinul psihic al fetei a început din momentul în care a stat la Baza Hipică unde, deși are bănuieli, nu poate ști chiar ce s-a întâmplat cu fetița.

Faptul că timp de un an de zile o fetiță de 14 ani a fost ținută la Baza Hipică pune foarte multe semne de întrebare, mai ales că acest lucru nu se poate face decât încălcând legile. Mai mult de atât, instituționalizarea fetei a fost declanșată de o familie care a văzut cazul fetei, s-a împrietenit cu ea și a convins-o să plece din Baza Hipică și să se înscrie din nou la școală. Deci, intrarea în legalitate, după un an de zile, nu s-a datorat celor de la Baza Hipică care nu au anunțat Protecția Copilului că au un copil fugit de acasa la ei în curte, nu de poliție, nu celor de la asistența socială, ci datorită unei familii de oameni cu suflet din Piatra-Neamț.  Ce au făcut toate instituțiile statului în acest timp? Ce au făcut profesorii de la școala de unde a dispărut fata? De ce nu a fost găsită timp de un an?

Noi știm mult mai multe lucruri care din păcate sunt greu de probat. Poate în acest oraș există totuși organe de anchetă care ne vor spune de ce a ajuns un copil minor să fie ținut în Baza Hipică. Cum de nimeni nu a sesizat de aceasta ”cazare” a unei fetițe de 14 ani acolo? Ce a făcut mama naturală în acest timp? Cum e posibil ca în 2017 în Piatra-Neamț un an de zile un copil să pățească așa ceva fără ca nimeni să nu ia nicio măsură?

Va urma…

Iosub Robert

 

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Emilia Simfora Nica spune

  Oare cei de la baza hipică n.au copii,cum au putut să abuzeze de un copil???,biata de ea,cine știe ce viață o avut și acasă de.a fugit!!!,cică a găsit un adăpost și acolo ce i.au făcut???,au dus.o la o casa de copii,de.acolo de ce.a fugit oare???,A ales sa scape de chin,inecandu.se!!!!,of,of ce soartă tristă!!!

 2. eu spune

  mama fetei e prima vinovata.a facut acest copil si l-a lasat sa umble fara sa ii aiba de grija.ingrozitor prin cate a trecut probabil saraca fata

 3. SILVIU spune

  CINE a vazut Pelicula ,, Patul Conjugal ,, 1993 cu regretatul G . Dinica , poate avea un Flash Back cu ceea ce se petrece in 2017 , se termina cu un slogan filmu respectiv ,, La mine din casa ,Ap nici musca nu iese fara sa fie regularizata ,,

 4. Monica Chelariu spune

  Trist destin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate