Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”

0

Conducerea Ministerului Culturii şi Comitetul de Organizare a Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu” au analizat bugetul propus de Guvern prin Ministerul Culturii, precum şi structura şi programul ediţiei din 2013. Având în vedere că bugetul Festivalului este susţinut în cea mai mare parte de catre Guvernul României, pe fondul actualelor condiţii economice, a fost regândită construcţia acestuia în aşa fel încât România să continue să organizeze acest eveniment la standarde internaţionale, facilitând un schimb cultural unic între cultura şi artiştii români şi patrimoniul cultural mondial.

Guvernului României, în calitate de producător al Festivalului, i se alătură şi Primăria Municipiului Bucureşti care va contribui cu o sumă din bugetul propriu la fondurile necesare finanţării Festivalului. S-a analizat şi posibilitatea continuării atragerii unor fonduri din surse private, existând interes din partea unor companii.

Festivalul va avea loc în perioada 1-28 septembrie 2013, găzduind 150 de spectacole de muzică, operă şi balet în Bucureşti şi în alte centre culturale din ţară: Arad, Bacău, Brasov, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

În urma analizei efectuate, s-a decis regândirea structurii şi a modului de organizare a Concursului Internaţional „George Enescu”. În acest sens, s-a hotărât decalarea ediţiei din acest an a Concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor – 2014 – astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu ediţiile Festivalului „George Enescu”. Această modificare de calendar nu va afecta standardele Concursului, ci este menită să permită o îmbunătăţire a acestora, în condiţiile efortului logistic şi financiar pe care un astfel de demers îl presupune.

Având în vedere că înscrierile pentru Concursul „George Enescu” ediţia 2013 nu au început până la data efectuării acestei analize, decalarea manifestării nu va crea prejudicii eventualilor concurenţi.

Festivalul Internaţional „George Enescu” rămâne în atenţia Guvernului şi Ministerului Culturii ca prioritate a politicii culturale şi de susţinere a brandului cultural de ţară.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate