Festivalul „Picnic cu Scofeturi Moldovenești”, ediția I. Galerie Foto

0

Sâmbătă, 27 august, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, a debutat prima ediție a Festivalului „Picnic cu Scofeturi Moldovenești”, care a reunit producători și meşteri populari din Neamț, Suceava, Iaşi și Botoșani.

Scopul acestui eveniment, după cum au precizat organizatorii, este de a identifica și promova rețete gastronomice cu specific local, vechi și noi, arome ale bucătăriei din zona Moldovei, de a pune în valoare oamenii gospodari din regiunea Moldovei , care știu să pună pe masă, bucate alese și măiestrite, gătite după rețete moștenite din străbuni.

După deschiderea oficială, care a avut loc în jurul prânzului, Ansamblul ”Floricică de la Munte” a încântat sufletul celor prezenți cu un program de muzică și dans tradițional.

Evenimentul a  fost continuat cu un concurs gastronomic la care au participat bucătari şi cofetari (profesionişti şi amatori) cu preparate gătite şi deserturi, alături de firme locale care au prezentat  produse din carne, brânzeturi și dulcețuri. Juriul a fost format din doi maeștri bucătari: Ramon Chicireanu (fost concurent Master Chef) și Liviu Morărescu (chef bucătar Mariko Inn), marele premiu fiind în valoare de 2.600 de lei .

Manifestarea va continua cu un concert de muzică folk, orele 17:30 și 21:30, lângă Turnul lui Ștefan cel Mare, cu invitaţi de seamă: Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Walter Ghicolescu și Ionuț Stoian.

Festivalul „Picnic cu Scofeturi Moldovenești” se va încheia duminică seară, după ce va avea loc o paradă a iilor ( 15:30- 16:00) și un program de muzică și dans specific zonei Moldovei (16:00-18.30).

Festivalul „Picnic cu Scofeturi Moldovenești” este organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu Centrul Europe Direct Nord-Est şi în parteneriat cu Consiliul Judetean Neamt, Primăria Municipiului Piatra-Neamţ, Camera de Comerț și Industrie Neamț, Forumul Montan din România, Asociația Valea Ozanei şi ANTREC.

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate