FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL”

0

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” se pregăteşte pentru a organiza, începând de săptămâna viitoare, un important eveniment artistic. Este vorba despre a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, eveniment care urmează să aibă loc între 4 şi 9 august.

Această veritabilă sărbătoare a folclorului din lumea întreagă aduce anul acesta în atenţia publicului formaţii din Serbia (Ansamblul folcloric „Sumadija” Kud), Turcia („Izmit Belediyesi Folklore Toplulugu”), Bulgaria (Ansamblul folcloric „Svetlina”), Grecia, pentru ca ineditul să fie reprezentat de apariţia pe scena festivalului a trupei „Afro Pop Music” din Congo.

Iubitorii de muzică şi dans românesc au ocazia să urmărească ansambluri care acoperă întregul cuprins al ariei etno-folclorice autohtone – „Cununiţa” din Ilva Mare (Bistriţa Năsăud), „Căluşarii” din Stolnici (Argeş), „Muntenarii” din Muntenii de Sus (Vaslui) şi ansamblul Casei de Cultură din Negreşti – Oaş (Satu Mare). Nu vor lipsi nici artiştii de la „Floricică de la munte” al Centrului.

Nemţenii vor avea ocazia să petreacă cinci seri frumoase urmărind spectacolele care vor începe zilnic la ora 19 şi se vor termina după zece în noapte. Itinerariul programat de organizatori cuprinde localităţile Piatra-Neamţ (4 august), Durău (5 august), Roman (6 august), Roznov (7 august). Închiderea Festivalului se va produce în seara de 8 august cu un alt spectacol maraton.

Ca noutate, organizatorii au gândit ca fiecare manifestare artistică să debuteze cu o paradă a portului şi a cântului popular, cea din prima zi având loc pe traseul cuprins între Colegiul „Gheorghe Cartianu” – Bulevardul Traian – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului, începând cu ora 18,oo.

Menţionând că spectacolul de pe 4 august va avea loc Piaţa Libertăţii (Piaţa Turnului), începând cu ora 19,oo, promitem să revenim în zilele care urmează cu noi amănunte.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate