Fără câini maidanezi pe străzi

0

Fenomenul înmulțirii câinilor fără stăpân a luat amploare în ultimii ani și nu doar la nivel local, iar aici oamenii de regulă se împart în două categorii: cei care blamează destul de vocal fenomenul, dând vina pe autorități, și cei care s-au împăcat cu situația și fac tot ceea ce pot, pe cont propriu, pentru a opri această înmulțire.

Indiferent despre ce categorie vorbim, numitorul comun este același : toată lumea vrea să avem un oraș fără câini pe la toate colțurile, iar acest lucru nu se poate realiza decat prin sterilizare!

Acești câini nu apar din neant, sunt rezultatul lipsei asumării responsabilității stăpânilor care nu își sterilizează animalele de companie la timp sau preferă să le abandoneze așa încât , da, vina este în mare parte a noastră! E mult mai comod să arăți cu degetul spre instituții decât să îți faci ordine în propria ogradă.

Legat de acest aspect, un grup local de voluntari care poartă numele de CIAN ( Comunitatea iubitorilor de animale din Neamț), a început de la finele anului trecut să adune fonduri pentru lansarea unei campanii de sterilizări în primăvara acestui an , sterilizări care vor fi făcute în baza unui parteneriat cu o clinică responsabilă și performantă.

Până în acest moment s-a strâns suma de 1805 ron, mulțumită donațiilor venite din partea celor care au înțeles care este soluția precum și din vânzarea de diferite obiecte hand-made realizate de către voluntari.

Putem și noi, cu toții, să contribuim la această campanie, fără să ne lansăm în polemici inutile. Aceasta este situația, s-a ajuns aici așa cum s-a ajuns, important este să stopăm pe cât posibil fenomenul. Soluții sunt, bunăvoință mai trebuie. Sterilzarea este un act de umanitate și de responsabilitate!

Pentru cei care decid să contribuie, atașăm mai jos link-ul către proiectul descris. N-ar strica să navigați 10 minute și prin pagina CIAN, să vedeți cam cine duce greul în orașul nostru în materie de patrupede abandonate.

Proiectul îl puteți studia aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate