Evaluarea Națională pentru clasa a II-a: 4.286 de elevi din județul Neamț au susținut luni prima probă

1

În perioada 6-8 iunie 2016, are loc Evaluarea Națională pentru clasa a II-a, unde copiii vor demonstra ce au învățat până acum.

Astfel, luni, 06 iunie, copiii au susținut testul scris la limba română, urmând ca marţi, 07 iunie, să susţină testul de citire în limba română, iar pe 08 iunie va avea loc testul de la matematică.
De asemenea, elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine marţi testul scris-citit în limba română pentru minorităţi, iar în zilele de 9 şi 10 iunie vor avea loc testele scris şi citit în limba maternă.

Din județul Neamț, la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a, au fost înscriși 4.505 de elevi din 112 școli, însă prezenți au fost doar 4.286 de elevi.

Subiectele au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, iar examenele au durat 30 de minute și s-au dat în clasele în care, de regulă, elevii își desfăsoară activitatea în mod curent.

Rezultatele obținute nu se trec în catalog, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Costache Brehuescu spune

    Cea mai mare tampenie din invatamant. Evaluarile nu au nici-un rost inafara de a chinui copiii. Nu se noteaza, nu se tine nicaieri cont de ele, nu influienteaza deloc elevul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate