Prinși în flagrant de polițiști, în timp ce foloseau unelte interzise la pescuit

2

Ieri, 05.06.2016, nouă persoane au fost surprinse în flagrant de polițiștii nemțeni, în timp ce acestea pescuiau folosind unelte confecţionate artizanal din lemn şi plasă de pescuit din fire textile, interzisă atât la deţinere cât și la folosire.
Astfel, în ziua de 05.06.2016, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au depistat pe albia râului Siret de pe raza satului Adjudeni, patru bărbați cu vârste cuprinse între 41 și 77 de ani, din Tămăşeni, în timp ce pescuiau folosind unelte confecţionate artizanal din lemn şi plasă de pescuit din fire textile cunoscută sub denumirea de năpatcă interzisă la deţinere și la folosire.
Totodată, polițiștii au recuperat și redat mediului acvatic circa 1 kg de pești pescuiți ilegal. Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. k, din OUG nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, iar plasele au fost confiscate.
Alte cinci persoane au mai fost depistate, ieri, de polițiști pe raza localităților Doljești și Buruienești, pescuind în albia râului Siret cu unelte interzise la deținere și folosire.

În total, polițiștii au confiscat 16,95 m de plasă de pescuit și continuă cercetările față de persoanele depistate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol. La activitățile desfășurate au participat și reprezentanți ai AVPS Roman.

sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Pepe spune

    Ce infractori dom.le imi si inchipui pe bunicu ăla saracul la 77 de ani care a prins un peste ca il cheama pe la politie pentru declaratii . Braconaj………Astea sunt legi in romania? Tovarasii cu milioanele de euro furate ii vad fericiti pe la tv… si ne mai miram de procentajul de alegatori de ieri…..

    1. legio spune

      Ai dreptate Pepe ,asa isi justifica politia privilegiile si salariile ,prinzand niste ,,hoti” a unui kg de peste ,ca despre furturile si jafurile din casele si curtile stenilor si depistarea celor care le fac ,nici nu poate fi vorba ,ca ar trebui sa scada burta sefului de post si a ajutoarelor lor. Propun ca cetatenii sa ceara desfiintarea Politiilor Locale ,ptr ca acestia primesc salarii degeaba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate