”E vânăt, bătut, terminat, îl violează zilnic. Vă rog, ajutați-mă!”

4

Am fost azi la el din nou. E vânăt, e bătut, e terminat, îl violează zilnic, vă rog ajutați-mă”, așa a început convorbirea cu o mama disperată care a sunat la noi la redacție.

Femeia ne-a povestit cum băiatul ei care are probleme psihice a fost închis la penitenciarul din Bacău unde trebuie să execute o pedeapsa de aproape doi ani pentru un furt cu paguba recuperată.

A fost violat în nenumărate rânduri, e vânăt, bătut, am fost în audiență la comandant, nu s-a luat nicio măsură. El are și probleme, e bolnav psihic. Vă rog, ajutați-mă, îl violează deținuții, el nu poate să se apere. Îl bat. ” ne-a declarat femeia în lacrimi povestindu-ne și alte chinuri prin care-i trece copilul.

Noi nu putem ca presă să facem mare lucru, ci doar să amintim tuturor că din păcate în anumite cazuri penitenciarele din România devin locuri unde sunt torturați oameni de alți oameni. Nu găsim o vină personalului care lucrează în penitenciare că nu prea ai ce sa faci la celule cu zeci de deținuți care stau încuiați ca animalele fără să gândească nimeni niciun program serios de reabilitare.

Urgent România trebuie să gândească și să implementeze sisteme alternative și de probațiune pentru executarea pedepselor mici, căci oricât de porniți am fi contra infractorilor, un copil de 20 de ani care a furat ceva nu merită să fie bătut și violat 1-2 ani.

I.R.


aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Florin spune

  ADRI are 100% Dreptate ! Legea Recursului …de ies toți cei cu Adevărat periculoși Și rămân de plată , Buni de Executat , Nu zic sa Nu plătească , facă penitenta , cei de tipul amaratului ăstuia , Ori și alții care. sunt la Prima abatere , ORI aici TREBUIA. analizată. Treaba ești Ptr prima dată Infractor , ai Greșit , aici depinde și ce ,in ce fel ai Greșit , poate a omorât , violat , sechestrat , te reținem Ptr Nr de ani , Intr un anumit regim, ești la prima Situație , faci la Domiciliu subt supraveghere Cu MENȚIUNEA că dacă în ,pe timpul a o perioadă de încercare Făptuiești din Nou , te închidem ca Recidivist . Trebuia o diferențiere ,așa a ieșit un mare ….T ! Românesc .

 2. Adri spune

  Un jeg de tara cu statut european, asta este Romania , oricine greseste are dreptul la o a doua sansa dar nu in acest mod si asta in timp ce unii kriminali dupa ce ucid beti oameni nevinovati primesc puskarie cu suspendare sau la domiciliul in vile cu piscina!

 3. gogu spune

  Daca este bolnav psihic ,,,trebuia sa stea la un Spital de Psihiatrie,si nu la inchisoare.Aici ,daca s-a dovedit afectiunea ,au gresit cei care l-au judecat,adica instanta judecatoreasca.Cat despre infractiunea de furt,ca o faci la 20 de ani ,la 35 de ani, la 14 ani sau la 50 de ani,,,tot infractiune de furt se cheama si nu trebuie incurajata,trebuie sa platesti ptrasta conform legislatiei.Asa este conditiile sunt cum le stim,in inchisori,,,dar nu conditiile sunt ,cauza ci compirtamentul detinutilor,violenti,lipsiti de educatie,intrun cuvant ,,brute,,Mama sa faca demersuri,la tv.din Bucuresti,la Ministrul Justitiei,poate astfel isi poate salva copilul.

 4. ASAVEI Marinela spune

  Oooo,ce necaz,ramai mut,durerea copilului,grav e că atunci la rândului,fiind eliberat,sa nu devina el violator,îmi închipui durerea familiei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate