După o viață de suferințe, Grigore Caraza s-a stins la vârsta de 85 de ani

4

Grigore Caraza, una din figurile proeminente ale rezistenței anticomuniste din România si cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Trupul neînsuflețit este depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe din Municipiul Piatra-Neamț.

Grigore Caraza, nemțean născut la Poiana Teiului în  1929, și-a petrecut peste douaă decenii din viață în temnițele comuniste. Viața acestuia este descrisă pe larg în cartea semnată de domnia sa, Aiud însângerat. În 1980 a emigrat în SUA, a obținut cetățenie americană, iar ulterior, în anii 2000, revine la Piatra Neamț, când primește titlurile de  cetățean de onoare al comunei Poiana Teiului în 2004 și de Cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț în 2007.

Am avut onoarea de a-l cunoaște pe domnul Caraza căruia i-am mulțumit pentru tot ce a făcut înainte de a mă naște eu. Un om care și-a dedicat viața celorlalți oameni. Un om care ar putea fi cu adevărat un model pentru oricare dintre noi.

Dumnezeu să-l odihnească!

Imagini în premieră cu  Grigore Caraza

Interviu cu Grigore Caraza – Neamt.tv

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. robocop spune

  Domnul sa te odihneasaca in pace,acea pace si libertate pe care ai iubit-o si dorit-o atata ! cu piosenie iti cer eu iertare pentru nemernicul care ti-a grabit ,sunt sigur sfarsitul cu ceva timp inainte de trecerea la cei drepti ! apropo domnu Robert ,animalul ala a patit ceva ,e arestat ?mai stiti ceva?

  ADMIN: Nu e arestat nimeni și ce e mai rău este că după o viață de chinuri domnul Caraza a fost supărat rău pe un jurnalist nemțean….atât de rău încât bătrânul a vrut să-i dea o palmă când l-a văzut la un eveniment. Noroc că respectivul jurnalist nemțean, un libidinos, a fost rugat să părăsească încăperea în care se afla pentru a se evita o scenă jenantă. Mai precis, jegosul nostru coleg lansase o serie de acuzații la adresa Părintelui Iustin, prietenul și colegul de celulă al domnului Caraza. Deci, până să vorbim de nemernicii de pe vremea comuniștilor, nu ar fi rău să vedem nemernicii din timpurile noastre.

  1. robocop spune

   Adeseori il intalneam pe banca in fata unui bloc din zona cec-ului din centru ,il salutam cum se cuvine,si se mira ca il cunosteam si ca ma interesam de cum ii mai este ,stiam povestea ingrozitoare a chinuitei sale vieti , plecam mai departe mai intarit ,mai optimist ,si mandru ca ajunsese sa ma recunoasca , ! ma gandeam ca vom razbi pana la urma si va fi in sfarsit bine si in tara noastra asa cum visau martirii din lagarele groazei comuniste . acum cand trec pe acolo si nu-l pot zari o clipa macar ,ma simt debusolat si imi zic ,iata nu mai e nimic de facut ,si am ramas singuri pe pamant ! Doamne ajuta-i pe romani ,si umanizeaza-i macar acum in al 12-lea ceas !

  2. feraru marcel spune

   Domnu’ Robert, tot asa putem spune ca Americanii au facut un lucru extraordinar, atunci, in Vietnam, cand bombardau cu Napalm satele Vietnameze, ca sa-i imputineze si invinga pe comunistii aia Spurcati ! Bravo lor !

 2. dracon spune

  Badie Grigore ai plecat sa-ti intalnesti camarazii, pe parintele Iustin,parintele Grebenea, si pe cei cu care ai patimit ptr libertatea poporului roman in inchisorile comuniste. Toti cei care ati plecat pe taramuri mai bune , veti avea o viata vesnica fara sa mai vedeti tortionarii vostrii cu pensii de zeci de milioane iar tortionatii cu zeci de ani in inchisori ,bolnavi si chinuiti primesc pensii de mizerii si deabia isi duc zilele. Sant sigur ca vei ajunge in rai , ca mult ti-a fost dat sa patimesti pe lumea asta si culmea ptr un popor care si acum pupa picioarele celor care isi bat joc de el. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate