După o tragedie, speranța nu moare! Bunicul Vasile, care și-a pierdut soția și casa, a ajuns la un centru specializat

0

Tragedia acestei zile a fost fără doar și poate incendiul din această dimineață, produs în satul Doina din comuna Girov. Flăcările au înghițit casa și au răpit viața soției unui bătrân imobilizat într-un scaun cu rotile.

Citiți și Singură, imobilizată la pat, a ars de vie în incendiul care i-a cuprins căsuța (FOTO/VIDEO)

Tot astăzi, în articolul A rămas pe drumuri după ce flăcările i-au luat soția și casa – O viață chinuită, un om ce are nevoie de ajutor, scriam că vecinii au transmis un mesaj prin care au cerut sprijin de la persoanele cu posibilități să ajute la plasarea bărbatului într-un cămin, pentru că astăzi soarta l-a lovit încă o dată, o lovitură crâncenă.

Salvarea a venit și de această dată de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț. Bunicul Vasile își va găsi liniștea la un cămin pentru bătrâni din comuna Alexandru cel Bun. Vestea ne-a fost dată în această seară de Carmen Suciu, îngerul celor loviți de probleme. Aceasta ne-a declarat că a intervenit imediat în acest caz în urma solicitării primite de la Ciubotaru Ilona, asistentul social din cadrul primăriei Dochia.

„Nici nu am stat pe gânduri, am spus că trebuie să facem ceva. Misiunea mea este să fiu alături de oameni, să îi ajut să-și regăseasca lumina și speranța.”, spune Carmen Suciu.

Deși a fost o zi de sâmbătă cu multă muncă în cadrul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, cu sortări, cu pachete pentru familiile nevoiașe, voluntarii au lăsat totul și au pornit în salvarea bunicului Vasile din comuna Girov.

„Tragedia lui ne-a lăsat înmărmuriți de durere. Și încă o dată am spus: trebuie să-l ajutăm, nu puteam ignora lacrimile lui de durere și suferința, mai ales că în acest incendiu și-a pierdut și soția. Dumnezeu să o odihnească-n pace.”, a mai spus Carmen Suciu.

În sprijinul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț au sărit noi oameni în ajutor. Este vorba despre Asociația Umanitară „Acoperământul Maicii Domnului” care administrează Centrul „Sfântul Ștefan” – Belmonte din comuna Alexandru cel Bun, satul Bistrița.

„Doamna asistent medical Simona Matei nu a putut rămâne nici dumneai indiferentă la această tragedie. A luat legătura cu conducerea unității care nu a stat o clipă pe gânduri și au spus să fie adus bunicul Vasile în centrul dumnealor. Mulțumesc infinit celor de UPU Piatra-Neamț, Smurd Neamț, pentru că au putut să facă o primă evaluare acestui bătrân și testul COVID pentru a fi preluat în siguranță la acest centru de bătrâni. Mulțumesc doamnei Simona Frunză pentru tot sprijinul în acest caz deosebit.

Mâine, împreună cu domnul primar al comunei Girov vom merge la acest centru pentru a vorbi cu bunicul Vasile, să știe că nu este singur, că îl vom susține și îl vom ajuta împreună cu voi, oameni care nu puteți rămâne indiferenți, să-i reconstruim barem o cameră și să se întoarcă acasă. Știu că vom reuși și de data asta, uniți vom reuși pentru că unirea, iubirea de Dumnezeu și om nu ne va lăsa să trecem cu vederea lacrimile de durere ale bunicului Vasile.

Vom face o constatare corectă să vedem ce materiale sunt necesare pentru o cameră refăcută. Din păcate, situația este din ce în ce mai dificilă, mai ales pentru bătrânii noștri neputincioși și fără sprijin. Noi, voluntarii îngerilor, și voi, cei cărora vă pasă, vom încerca, împreună, să ștergem cât mai multe lacrimi. Știu că vom reuși.”, a conchis Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor în activitățile Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe facebook aici.

Pentru donații:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate