Drumul dintre Bicaz și Piatra-Neamț, definiție de dicționar pentru „blocat în trafic”

16

De ani de zile prevestim ceea ce s-a întâmplat acum și absolut niciun prefect, niciun partid politic, parlamentar sau altă formă de viață plătită din bani publici nu a făcut nimic, așa că am ajuns să stăm la cozi interminabile la un pod ce sta să se rupă și se trece pe el doar așteptând la un semafor.

Situația podului de la Preluca nu este una nouă. Măgăria făcută cu semaforul este rezultatul fricii celor de la drumuri de a-și mai asuma traficul greu care trece pe acest pod. Ce vedeți dumneavoastră când treceți pe el este una, ce este sub pod este alta. Iată pozele făcute mai de mult de ziarpiatraneamt.ro sub acest pod și prezentate în articolulCe nu vor autoritățile sa se afle despre podul de la Preluca . De fapt, după acest articol s-a decis și limitarea accesului pe pod la un singur sens de mers, deoarece nu se mai putea ascunde pericolul… apăruse în presă.

De ani de zile am tot atras atenția că podurile din Neamț sunt adevărate pericole publice, dar toată lumea a preferat să ascundă aceste adevăruri.
Dincolo de Preluca mai este încă un dezastru de pod care stă să se năruie si pe care s-a restricționat deja accesul pietonal, dar de asemenea nimeni nu vrea să vorbească de el.

La intrarea în Bicaz, aceleași nenorociri ne pasc, viaductul fiind efectiv mâncat pe dedesubt și iarăși nici de acest subiect nu vrea nimeni să vorbească, deoarece ar trebui să ia și măsuri dacă ar recunoaște pericolul. Și de acest pod am scris in 2015 dar autoritățile ascund de ochii dumneavoastră acest adevăr in continuare.

Alt pod care stă să se dărâme și de care cetățenii nu trebuie să știe este cel de la Girov unde situația arată dramatic oricât ar încerca unii să îl asfalteze pe deasupra. Dedesubt e de groază.
Inutil am făcut poze și am dat prin ziare. Autoritățile din Neamț nu vor sub nicio formă să își asume realitatea, ci preferă să o ascundă de ochii nemțenilor.

De asemenea, am prezentat în mai multe articole podul de la bifurcația cu Izvorul Muntelui unde situația e și mai critică, o bucata din acesta fiind căzută cu tot cu drum și asfalt.

Situația podurilor și viaductelor este dezastruoasă în tot județul. Iar autoritățile tac pentru că știu că treaba este urâtă rău. La un cutremur puțin mai serios județul Neamț ar rămâne fără căi de acces și ar fi izolat de orice posibilitate de a primi ajutor din exterior.

Previziunile ziarpiatraneamt.ro despre aceste poduri s-au adeverit deocamdata la nivelul de blocaje în trafic. Cine știe, poate autoritățile nemțene se trezesc în ceasul al 12-lea și nu lasă previziunile noastre să ajungă până la dezastre.

Într-o țară normală la cap, să te afli într-o situație de risc de a rămâne fără căi de acces rutier la un cutremur ar însemna pușcărie pentru multă lume. La noi înseamnă să punem întâi restricție de viteză, apoi de tonaj, când nu se mai poate permitem accesul pe o bandă, mai punem un semafor și uite așa ajungem să ne numărăm morții la prima tragedie.

Să se uite la imaginile de mai sus Poliția, Prefectura, Procuratura și orice alte instituții abilitate și să spună că menținerea deschisă a acestor poduri nu se face cu încălcarea legii, cu trafic de influență și cu autoritați care în mod premeditat și penal închid ochii.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Dorian Iacob spune

  situatia, este dezastruoasa si in randul gandirii rationale

 2. Florin spune

  In timp ce citesc comentariile, vad in dreapta ecranului afise care anunta zilele unor comune. Nume mai mari sau mai mici dintr-ale muzichiei vin sa bucure lumea. Cred ca nu vin gratis. Altfel spus, tara se darima iar poprul canta, chiuie si joaca.

 3. Adri spune

  Dale-n masa de poduri, guvernul sa dubleze salariile la bugetari !

 4. Vali Grosseto spune

  E un cosmar acel drum, RUSINE autoritatilor…

 5. jan valjan spune

  Verificati camioanele mari care depasesc tonajul

 6. Cornel spune

  Sunt mai bine de doi ani de cand acel pod e cu restrictie; dar e bine si asa, ca doar suntem in Romania si o sa-l repare intr-o zi, cand nu o sa fie sarbatoare legala sau religioasa,,,, de fapt religioase sunt mai putine ca legale!!! Dar ce mai conteaza un pod sau o coada de 2-3 km intr-un judet sau oras din provincie

 7. Cornel spune

  Concluzie………suntem niste fricosi intre „ghilimele” ca pe staiile CB suntem buni sa ne scoatem si sa ne bagam” Colegu avem ceva controale la Bicaz” iar de este un MCV pe traseu dar nu-l anunta nimeni dupa care tot felul de carnuri prin frigidere si congelatoare oferite la promotie iar daca nimeni nu raspunde ” na-veti minute colegii minute”….asteptam ca cineva din CL sau guvernul Dragnea sa faca ceva DA ..DA voi asteptati …….. Ce va asteptati!!!!…. sa faca un pod????????? sau o Autostrada de la Iasi la Tg Mures….pt cei care nu stiu au realizat un tunel de 150 de metri in 17 Ani in Cheile Bicazului si daca il sapau la lingurita de cafea cei de la peninteciarul Bacau, era cel putin la jumate ca timp iar voi vreti sa nu stati la coada la un pod de 10-20 metri. Nu mai exagerati ca suntem in Piatra Neamt 2017 unde nu poti zbura nici macar cu gandul dar mintea ….. O zi buna turisti noi va asteptam cu drag

 8. Marcel Farcasanu spune

  Dar drumul Bicaz – Poiana Largului este drum strategic ? Nu se repara ca sa nu fie vizitată zona ?

 9. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

  si iy pasa cuiva de asta

 10. Elena Tihenea spune

  Ioana Scurtu :Si ce se vede aici este tot critica sau ironie ? Macar de ar sensibiliza autoritatile care nu-si fac treaba cand trebuie , cu aceste asa numite de tine < critici si ironii>

 11. Vasile Ctin spune

  Cine conduce judetul de cel putin 4 ani ???
  Cati bani a alocat actualul guvern pentru drumurile nationale din judet ? Ce culoare politica are guvernul ?

 12. Valentin Miron spune

  Felicitări celor din conducere !!!

 13. Simion Sava spune

  In schimb avem indicatoare de restrictie pt toata tara…

 14. Mirel Andrisoaei spune

  Ţara arde
  Baba se piaptanä

 15. Anda Mihaela Axenti spune

  Bine că s-a făcut proiect pentru Aqua Park, în loc să se preocupe de consolidarea podurilor..

  1. Mihai Mihaita spune

   Anda Mihaela Axenti Ocupa-te de altceva… podul ala apartine de CNAIR, nu au primariile comunelor Alexandru cel Bun sau Pangarati nici o atributie. Si da, semaforizarea a fost o idiotenie, abia astazi cand politistii au venit sa dirijeze s-a mai descongestionat traficul, se mai formau coloane dar nu in halul in care se formau la amiaza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate