Dreapta din Consiliul Local Piatra-Neamț i-a lăsat cu gura căscată pe consilierii de stânga

4

Cu ceva timp în urmă, atunci când a fost vorba de reducerea prețurilor la parcările de reședință, social democrații au spus prin vocea unuia dintre ei că dacă se vrea această reducere atunci cine o propune, adică consilierii liberali, să suporte orice daune produse de această decizie în cazul în care firma Parking dă în judecată primăria și câștigă. O abordare corectă, atât din punct de vedere politic, cât și ca imagine. Din păcate, social democrații nu au putut la acea vreme să depășească nivelul declarativ și nu au introdus această condiție ca amendament la proiectul liberalilor.

Acum au depus social democrații proiect cu reducerea prețurilor și, ce să vezi, dreapta din Consiliul Local, adică PNL+PMP, a venit fix cu același amendament pe care PSD-iștii nu au fost în stare să îl ducă până la capăt. Amendamentul a fost făcut de viceprimarul Gavrilescu Bogdan care a cerut ca inițiatorii proiectului să suporte din propriul buzunar eventualele daune produse de această decizie. Amendamentul a picat, deoarece cei care au inițiat și susținut proiectul, adica social democrații, nu au fost de acord să își asume răspunderea materială pe propriul proiect.

O palmă dată de Gavrilescu PSD-iștilor pe care i-a pus într-o situație penibilă folsindu-se de o idee chiar a social democraților. Dacă la momentul respectiv social democrații ar fi dus această idee până la capat, ar fi fost ei cei care să marcheze, dar așa, iată ca PMP-istul Gavrilescu le-a dat o lecție și le-a arătat cum se face.

Să fii PSD-ist și să ai o inițiativă cu care să poți pune PNL-ul la colț, dar să nu o folosești pentru ca mai târziu liberalii să îți dea bătăiță la popou chiar cu inițiativa ta e mai mult decât jenant.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Nanu spune

  Dupa cate stiu Codul Rutier este o lege organica si nu poate fi schimbata de nici o institutie ,decat Parlamentul Romaniei !

 2. Decebal Hutanu spune

  Tocmai asta se urmarea sa isi umple seful de la parking buzunarele din dat statul in judecata ca vai doame parcarile in Piatra Neamt sunt sadite de scumpa lui mamica.

 3. florin spune

  din pacate nimeni dintre consilieri nu vrea cu adevarat reducerea preturilor la parcari si/sau scoaterea firmei xdatasoft sau a parking din ”sistem”. Metoda este foarte simpla: control la aceste 2 societati si vazut ca niciuna dintre ele nu a respectat legea care e obligatorie pentru toti si respectiv si contractul in care printre altele ii obliga ca pentru realizarea parcarilor sa obtina: aviz politie rutiera (nu a unei comisii facute adhoc in Primarie), certificat urbanism, autorizatie constructie, aviz RAR sau ARR (pt siguranta circulatiei) plus obligatoriu LICITATIE cand e vorb de realizarea lucrarilor (de amenajare a viitorului spatiu de parcare) si Licitatie pentru inchirierea acestor spatii catre aceste firme. ca asa zice LEGEA.

  Ideea e ca cine vrea, poate. Dar nu se vrea. Firmele acestea doua incaseaza aprox 2.000.000 euro/an de fiecare. Nu mi-ar fi ciuda daca din banii astia macar apareau ceva locuri noi de parcare (de exemplu sub Piata Mare ca tot arsese.)

  1. Morosanu Ionuț Alin spune

   Bună seara domnule Florin.
   1 actionarul principal al Parking sa este chiar Consiliul Local Piatra Neamt
   2 in fiecare an Parking sa este controlata de Curtea de Conturi si ANAF
   3 din Comisia rutieră face parte si Politia rutieră; comisia poate da doar aviz consultativ, votul final îl are Consiliul local
   4 avizele trebuiesc obținute de către autoritatea tutelară, in cazul nostru Primaria municipiului
   5 cifra de afaceri pt. 2016 a fost 1,6 milioane lei
   6 redeventa pt. 2017 este in jurul a 800.000 mii lei ,taxa pe teren 120.000 lei, bani care intră în conturile municipalității (plus tva , taxe pe muncă, bani din care o parte se întorc la autoritatile locale)
   7 licitația pentru locurile de parcare s-a realizat in 31.07.2015 (contractul cu Parking s-a semnat in urma unei licitații)
   Pentru un titular de contract de închiriere loc de parcare ar fi mai importanta o reducere de 30 -40 de lei pe an sau servicii pe masura celor 142 lei achitați: asfaltare corespunzatoare, iluminarea parcarilor, curățarea si deszăpezire cailor de acces in parcări, trasarea si scrierea numerelor de înmatriculare, transparență în acordarea locurilor de parcare.
   Dezinformarea si acuzațiile sunt usor de facut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate