Promoţia 1957, întâlnire după 60 de ani de la absolvirea Colegiului Naţional „Petru Rareș”

1

Fiecare promoţie de absolvenţi de liceu sau facultate, poartă cu sine experienţe şi trăiri deosebite, care sunt marcate de familie şi dascălii din şcoala respectivă, pe care şi le împărtăşesc atunci când se reunesc din 10 în 10 ani sau mai rar.

După multe experienţe de viaţă și cu multă bucurie, foştii elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareș” s-au reîntâlnit după 60 de ani de când au devenit absolvenţi. Nu au reuşit să vină toţi,  însă au strigat catalogul generației peste 30 de absolvenți ai celor trei clase ai promoției 1957.

  • Clasa a X-a A , Diriginte – prof. Vasile Dulamangiu
  • Clasa a X-a B , Diriginte – prof. Mahla Lindenstein
  • Clasa  a X-a C, Diriginte – prof. Vladimir Humenii

Astfel, foştii elevi, ajunşi ingineri, tehnicieni, profesori universitari sau militari, nu au putut rata acest moment de a rememora anii de liceu. În sala de clasă,  revederea a fost una tonifiantă și a stat sub semnul emoției și bucuriei.  De asemenea, în debutul acestui eveniment, în memoria tuturor profesorilor și al colegilor trecuți pentru totdeauna în eternitate, s-a ținut 0 slujbă de pomenire

„Am venit cu gânduri frumoase şi bucuroşi că am apucat aceşti 60 de ani de la terminarea Şcolii Medii de Băieţi, cum era pe atunci. Sunt amintiri diverse, unele foarte frumoase, cele despre profesori, iar altele mai puţin plăcute, despre condiţiile în care ne desfăşuram activitatea. A fost o perioadă de formare, în care am legat prietenii, în care ne-am croit un drum în viață.  Sunt recunoscător că am terminat o şcoală bună şi am putut să cresc pe linie profesională, să ajung profesor la Facultatea de Istorie din Bucureşti, director al Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”-  patronat de Academia Română, director general al Arhivelor Naționale, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România şi timp de 12 ani preşedintele din partea României  a Comisiei pentru Tezaurului Românesc transferat în Rusia în 1916.”,  a declarat prof. Ioan Scurtu.

„În primul rând vreau mulțumesc Domnului… că am ajuns să ne întâlnim aici, la vârsta asta. La 80 de ani sunt decanul de vârstă al acestei promoții. Am venit cu gânduri bune, pline de optimism și cu dorința de a ne continua activitățile pe care ni le-am propus. Mă bucur că au venit atâția colegi. Această generație a fost una unită și cu multe reușite”, a declarat col. (ret)  Mihai Asimionesei,  fost profesor al Academiei de Înalte Studii Militare din București.

Aniversarea celor 60 de ani de la absolvire s-a încheiat aseară, cu o masă festivă la restaurantul  „Cocoșul de Aur”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Carmen Gabriela Mihai spune

    Foarte frumos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate