Dom`doctor, o atenție de la mine, insist, nu se poate!

8

Ne plângem că avem un sistem medical infect, că nu suntem tratați cum ar trebui, că nu primim servicii de calitate dacă nu dăm bani. Ne plângem degeaba. Fenomenul „îndesatului” în buzunare a pornit de la noi, ca măsură „preventivă” pentru a fi siguri că se face treabă bună. Noi înșine am dus servilismul ăsta de 2 lei la rang de artă.

Filantrop prin definiție, românul s-a gândit să împartă din puținul lui cu cei care sunt plătiți deja, și încă decent, pentru ceea ce trebuie să facă. Peste tot auzi discuții, în preajma unei posibile operații :” Cât să dau la medic? 500 ajunge? Da’ la anestezist, 200 nu? La asistentă 50, îi mai dau eu pe parcurs ” . Te doare mintea, și nu alta. Pentru ce ne plângem, atunci?

Așa i-am obișnuit noi, nimeni altcineva. Dă-i unui câine timp de o lună doar pulpă de vită și vezi apoi dacă mai mănâncâ granule la 100 lei sacul. Păi cum să nu se ajungă să se ceară, fără perdea, când e un lucru bine-știut că toată lumea dă?! Apar postări peste postări, lumea se vaicărește non-stop..ba că a stat internată cu zilele și ioc operație, ba că nu le-au fost consultați copiii cum trebuie, și exemplele continuă.

Ceea ce nu se pricepe e că am ajuns în punctul asta datorită prostiei noastre, iar acum ne smulgem părul și arătăm cu degetul în stânga și în dreapta, ba mai suntem și scandalizați. Ideea este destul de simplă: cadrele medicale care nu sunt mulțumite de salarizarea de aici, sunt libere să își exercite profesia în orice țară consideră că le-ar aduce bunăstarea mult-visată. Cei care rămân, au obligația legală de a-și face meseria pentru care sunt plătiți, fără alte „stimulente” financiare de la toți amărâții care doar ei știu cum le ajung veniturile de la o lună la alta..și asta cu mâncat de cartofi zilnic, că deh, carnea-i scumpă.

Nu tot sistemul sanitar este corupt, în ciuda a ceea ce se vehiculează în cadrul discuțiilor purtate doar de amorul artei, însă bucățica aceea neîntinată riscă să fie și ea contaminată dacă mai adoptăm mult poziția ghiocelului cu pliculețu`-n dinți.

N-aveți ce face cu banii? Luați alimente pentru copiii nevoiași, donați-i unui ONG , hrăniți animalele din lagărele numite adăposturi, nu îngroșați în neștire buzunarele celor care au și casă, și masă, și salarii, și bani pentru concedii decente prin străinătate. Când vom învăța să fim demni și să pretindem ceea ce ni se cuvine, atunci abia vom scoate capul din mocirlă. Până atunci, vă lăsăm să reflectați la zicala românească :” prost nu-i cel care cere, prost e cel care dă!”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. legio spune

  Ar trebui sa faceti un sondaj si una din intrebari sa fie ; cat ar trebui sa fie salariul unui doctor ,unei asistente,unei infermiere, ptr ca acestora sa le fie jena sa stea cu mana intinsa ? Sant sigur ca ar sta cu buzunarul desfacut si daca ar avea 50000 de euro pe luna ,mentalitate de harpagoni !

 2. Amalia spune

  Aveți perfecta dreptate cu articolul.Nimeni nu-ți cere să dai ceva dar ,ești tratat ca omul invizibil și ești nevoit sa umbli la punga.Daca fiecare ar face meseria din dragoste și respect pentru semeni,alta ar fi situația.Am avut atâtea experiențe neplăcute ,ca nu mai cred in minuni.

 3. Xxx spune

  Situația se rezolva de la sine dacă noi toți nu mai acordam atenții!
  Pana la urma ca și cineva sa primească este nevoie și de altcineva care oferă!
  Șpagă este condamnabilă pentru ambele părți implicate
  Opriți-va din dat și vom avea alta țara!

 4. Mary spune

  Eu am fost internata si nu le-am dat nimic…faceam 5 perfuzii pe zi in 18 ore…nu aveau timp asistentele sa vina sa schimbe o perfuzie…nu mai spun ca am chemat un doctor cand imi era foarte rau si a venit dupa 45 de minute…adica putam sa vin de-acasa,ca rost avea sa fiu in spital? Nu mai spun ca nu imi faceau tot tratamentul in fiecare zi…trebuia sa le dau,nu?

 5. Ioan spune

  DESPRE DR. GUȚU CARE ÎȚI FIXA PREȚUL INTERVENȚIEI CHIRURGICALE CE AVEȚI DE SPUS ???????
  A FOST ARESTAT , JUDECAT , ELIBERAT ȘI OPEREAZĂ IN CONTINUARE CA ȘI CUM NIMIC NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT !!!!!!

  1. SB spune

   Noi nu particularizăm, am vorbit la modul general despre acest fenomen bine-știut de către marea majoritate. Decizia a fost luată în instanță, așa încât nu suntem noi în măsură să comentăm acest aspect, cu siguranță întelegeți.

  2. Stefan spune

   Asa este, Ioane!Gutu a fost condamnat , dar nu a stat nicio zi in puscarie!Totusi, nu inteleg ce mai cauta in spital si in tagma medicala, in general!Alo, dl. Codrut, dl. Koszeghi, ca faceti?!!!

   1. legio spune

    Stefane este solidalitatea de breasla ,corb la corb nu-si scoate ochii !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate