Din 2017 se reduce cota de TVA

1

Începând cu 1 ianuarie 2017 se va aplica o cotă de TVA redusă de 19%.

Firmele vor aplica cota de TVA de 19%, fără a avea însă obligația de a reduce prețurile produselor și/sau serviciilor care conțin TVA.

Firmele care au case de marcat trebuie să solicite ajutorul companiei care se ocupă de service-ul aparatelor pentru modificarea cotei de TVA, în timp ce companiile care au soft-uri de contabilitate care își fac update de pe site-urile firmelor dezvoltatoare trebuie sa descarce versiunea care va conține cota de TVA de 19%.

Cota de TVA aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator pentru TVA, adică la data livrării bunurilor sau la data prestării serviciilor, cu câteva excepții de la regulă.

Atunci cînd se emite o factură înainte de livrarea de bunuri ori de prestarea de servicii ori o factură de avans, cota aplicabilă este cea de la data emiterii facturii.

Dacă cota de TVA se schimba și, la data faptului generator, este o nouă cotă de TVA, facturile emise înainte de data livrării/prestării ori de avans trebuie stornate, urmând să se emită facturi cu noua cotă de TVA.

tva

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Elena Ciausu spune

    Este tot pt alegeri?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate