Cine aduce injurii pe internet în această campanie va fi amendat sau dat în judecată

17

judecataDin surse credibile, am aflat că social democrații și-au pregătit o echipă de oameni care vor monitoriza mediul online, nu știm dacă monitorizarea va fi la nivel național, dar la Neamț sigur se va întâmpla. Va fi notată și documentată fiecare persoană care face postări sau comentarii injurioase sau calomniatoare la adresa PSD sau a membrilor acestui partid.

Sancționarea cu amendă pentru injurii și calomnii aduse în mediul online este posibilă, existând deja cazuri de acest gen în România cum de asemenea este posibilă și acționarea în judecată a celui care se face responsabil de injurii sau calomnii pe rețeaua de socializare Facebook, existând în România și hotărâri judecătorești în acest sens.

Pe de o parte, oprirea porcismelor electorale trebuie să înceapă de undeva și cu siguranță dacă PSD își pune în cap așa ceva va face tot posibilul să fie sancționați măcar câțiva dintre cei care calomniază. Pe de altă parte, niciodată și sub nicio formă publicația noastră nu va fi de acord cu astfel de practici restrictive când vine vorba de dreptul la liberă exprimare chiar și atunci când acesta este depășit cu nesimțire. Noi cenzurăm astfel de comentarii, iar la nivelul grupurilor de facebook ar trebui și administratorii acestor grupuri să facă același lucru, iar daca nu fac, cei care se simt lezați ar trebui să reclame aceste aspecte către Facebook, nu către instanțele de judecată.

Cu cei care înjură din convingere rămâne de văzut ce se va întâmpla. Noi suntem curioși ce se va întâmpla cu cei care calomniază și aduc injurii, fiind plătiți de partide sau înregimentați politic. Pe vremea PDL-ului, un politician din Neamț avea buget separat pentru ”contravenții” și plătea pe loc din buzunarul lui amenzile de la CNA sau sancțiunile pentru lipit afișe aiurea. Oare acum e dispus vreun partid să plătească pentru sancțiunile ce vor fi aplicate postacilor?

Nu știm dacă PSD-ul va recunoaște că pregătește o monitorizare în acest sens, dar dreptul la liberă exprimare nu trebuie îngrădit în niciun fel. Nu agreăm acest tip de acțiune și sperăm ca ea să nu se pună în practică decât în cazuri extreme cu calomnieri intenționate, repetate și comandate. Oamenii de rând trebuie să aibă voie să mai ”huiduie” din când în când câte un partid sau un politician chiar dacă sar calul în limbaj.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
17 Comentarii
 1. Gavriil spune

  „Ce neam înjură ca noi, de lege, de cruce, de cuminecătură, de morţi, de pomenire, de lumânare, de suflet, de mormânt, de colivă, de prescuri, de spovedanie, de botez, de cununie şi de toate tainele sfintei Biserici şi ne ocărâm şi ne batjocorim noi înşine legea?! Cine din păgâni face aceasta, sau cine-şi măscăréşte legea ca noi? Oare, nu înjurăm cu acestea toate pre Dumnezeu? Oare, nu ocărâm cu acestea poruncile Lui?”

  (Sfântul Antim Ivireanul)

 2. Gabriela Mocanu spune

  Ar fi foarte bine! Este normal sa avem un limbaj decent ! Nu iti place de cineva nu il votezi! Sau intri pe Pagina lui si ii spui ce nu iti place dar tot folosind un limbaj decent!

 3. Emilia Lazăr spune

  Ar trebui dați ei în judecată pentru jaf și flaminzirea poporului !!!!

 4. Silver Silverstone spune

  Si ce ar trebui sa facem? Sa-i pupam in cur?

 5. Monica Corfu spune

  Serioooos????? Daca s- ar pune serios pe munca si mintea la contributie iar in sedintele parlamentare sa dezbata problemele cu care se infrunta populatia si sa dea rezultate….atunci nu va exista motive sa fie injurati. Cand ,,focul” ajunge ,,os” omul nu mai poate suferi ….si daca nu sunt in stare sa stea acasa sa doarma si nu in parlament…

 6. RedShark spune

  PSD-ul este un partid de comunisti, indiferent ce ar fi! Ii simti! Nu-i asa?

 7. Cristina Moldovanu spune

  De parcă nu ați merita! !!!

 8. Nelu Stroe spune

  Da’ dupa campanie,este voie ?

 9. MrRed spune

  Incet, incet, incepe sa „curga” comunismul din ei si sa-si faca simtita prezenta! In concluzie, Votati PSD=Votati Comunismul! Cel mai bun slogan de campanie.

  ADMIN: Nu stiu ce să zic … statistic 64% din populația acestui județ este nostralgică după comunism 🙂

  1. MrRed spune

   Asa e, dar populatia e imbatranita si tineretul are alte preocupari si nu este prea interesat de vot si in plus nici nu ai baza la gandirea lor (18-24 ani). Nu se duc la vot, dar stiu sa critice! Sunt oameni buni in PSD care misca ceva, sunt si in PNL si alte partide. Doar PSD-ul reuseste sa ne uimeasca cu cate ceva de natura comunista!

   P.S. Referirea se face la oamenii din partidele din Neamt iar despre stilul PSD la nivel de tara.

 10. Anca Andriescu spune

  Dar ei k mint si se joaca cu banii si viitorul nostru???????????

 11. Laura Martin Lauri spune

  Da? Dar cei care opăresc pisici…omoara caini..etc..de ce nu sunt dați in arest? Uite ca voi dormiți in casa poporului si luați o căruță de bani. .pe când bătrânii nostri mor de foame cu niște pensii amărâțe..copii..animale flamande pe strazi….huuuua!

 12. ionut spune

  cum a sa- mi gaseasca ei, adresa si CNP ul sa- mi trimita amenda ????

 13. Rusu Mihai spune

  Nu stiu daca ei chiar cred ca astfel de masuri le va castiga simpatia votantilor sau va sterge stereotipul bine cunoscut de care ii acuza adversarii lor. Cenzura de astazi va fi folosita maine, de cine va fi la putere, impotriva lor si mai ales impotriva oamenilor obisnuiti, probabil va trebui sa intervina CCR.

  Art. 30 – Libertatea de exprimare
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

 14. Violla Pascu spune

  Ce judecați …..împușcați direct !!!!

 15. Claudiu Ignat spune

  ”ba esti nebun? ”

 16. Ciurea Ciprian Florentin spune

  Dar ei daca nu fac ce promit pot fi dati in judecata si trasi la raspundere ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate