Deputatul care nu uită cine l-a votat și apără interesele Moldovei, lăsată în sărăcie lucie de majoritatea guvernelor

7

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, e din nou „vedetă” în presa centrală. Iulian Bulai a reușit să arunce în aer scena politică printr-o postare în care atacă vehement guvernul Orban, amenințând chiar că va vota moțiunea de cenzură. Postarea poate fi citită aici (click).

Dincolo de alianțele politice, parteneriate, afinități, viziuni și doctrine, un parlamentar este ales de oameni pentru a apăra interesele zonei în care a fost votat. Iulian Bulai este parlamentar de Neamț, înainte de a fi unul din partea USR, iar județul Neamț face parte din cea mai neglijată regiune a României de la Revoluție încoace. Orice parlamentar cu un dram de conștiință va apăra în Parlament interesele județului și regiunii pe care le reprezintă.

Asta a făcut Iulian Bulai și oricât ar încerca unii din propriul partid sau din afara acestuia să îl atace, afirmațiile sale și interesele sale ar trebui să facă parte din portofoliul oricărui parlamentar bine intenționat.

Faptul că guvernul Orban este susținut de USR este mai puțin important decât gravitatea faptului că Moldova, la fel ca pe timpul PDL, este din nou băgată într-un con de umbră.

S-au închis parteneriatele publice-private prin care se putea dezvolta infrastructura în Moldova și acum s-a ajuns la ceea ce se știa deja de mult timp: nu există fonduri europene nerambursabile pentru A8, da, acea Autostradă a Unirii cu care parlamentarii PNL din Neamț și-au făcut imagine. Au rămas doar vorbele. Fondurile europene s-ar putea obține dacă actuala guvernare știe să apere interesele României la Bruxelles. Puțin probabil, spunem noi, dar dă, Doamne, să o vedem și pe asta!

Ceea ce spune Iulian Bulai este ceea ce se află în mintea oricărui locuitor al Moldovei : „Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră. Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum.”.

Contează sau nu ce spune Iulian Bulai, rămâne de văzut. Cert este că semnalul de alarmă vine chiar din partea celor care susțin guvernul Orban, deci problema e vizibilă din satelit și extrem de îngrijorătoare. Iar faptul că un parlamentar de Neamț apără interesele Moldovei, aflându-se într-o postură delicată, aceea de partener al guvernarii care ignoră tocmai această zonă, ar trebui să facă o diferență între parlamentarii care se află în Parlament fără să știe măcar „ce caută ei în viața lor” și parlamentarii care sunt conștienți că trebuie să respecte și să apere în primul rând interesele celor care l-au votat.

Un parlamentar nu are rol de marionetă a unor grupuri cu interese, ci un rol de a fi vocea oamenilor în Parlament. Iar oamenii din Moldova vor să nu le mai fie discriminate interesele și să beneficieze de aceleași drepturi ca celelalte regiuni ale României. Vor drumuri, spitale, școli, acces la utilități. Vor o „Moldovă normală”!

Iar Iulian Bulai este un parlamentar „normal”, mai ales la cap, care pune înainte de politică interesele oamenilor care l-au votat.

Articol de opinie

7 Comentarii
 1. VLAD spune

  Eu cred ca la luat gura pe dinainte ! Postarea lui este o frectie la picior de lemn …! Nu se va face nici o autostrada cu acesti politruci .

 2. Solomon spune

  Nu am decât cuvinte de laudă pentru acest OM. Vă susțin de aici din Amsterdam. Bravo.

 3. Gradinaru Neculai spune

  Acum susține acest fapt pentru că are interes să pice guvernul și să facă alegeri anticipate pentru a fi și ei la ciolan . Acesta este adevărul

 4. razesul spune

  Prima interventie care merita retinuta din partea acestui domn. Speram sa nu fie si ultima.

 5. Florin spune

  Sa vedem si daca o face adica chiar voteaza caderea guvernului. Ar insemna ca cel putin el, daca nu USR cu totul chiar ar incepe sa gandeasca si in principal sa actioneze independent si pro economie nu doar anti ceva, fie el si PSD. Baietii de la USR mi-au placut mai ales ca au zis ca vor vota proiecte indiferent de cine sunt depuse PSD sau PBL daca sunt ok, insa odata ajunsi acolo au votat doar pe o mana cu PNL-ul si nu asa cum au promis adica per proiect. Eu ii iert omului o data greseala . A doua oara insa nu.

 6. Cornel spune

  CONTEAZĂ ! Numai că există o VARIABILĂ , pe care Dl BULAI cu alți Colegi ,Deputați Senatori ar trebui să o Lămurească : Pentru Regiunea Moldova din Romania Nu sunt Fonduri , s au Epuizat . BINE .Dar Atunci pentru Moldova de peste Prut ,de UNDE i a Statul Român , Părăluțe așa c am 60 milioane de euro , ultima tranșă , a spus o Ambasadorul Nostru RO Dl IONIȚĂ D , acum ceva timp Și se Înțelege că în Ultimii ani Statul Român a mai Virat niste Bănuți in Rep M D , Ptr construirea de Grădinițe , Renovări de Instituții , TEATRU din CH și altele . ACUM Sesizanduse WERNER ,Că Posibil ca sa și fi luat TAPICA Statu Român , Bani evaporați , ori care a au folosit in SCOP Personal de Unii dintre foștii Parlamentari din MD . Nu facem. Revista Politicii externe DOAR Constatăm , .că tot se face referire în alt Art la fostul PDL , Cum de pe vremea lui BASE , Romania a ,, AJUTAT , M D , ca Unii de Acolo sa Prospere ( cum a fost și la Noi ) in Vreme ce pentru Investiții in Propria ți Țară NU s au Aflat.Fonduri . CE ai Făcut BOBITA ?? A Trebuit sa Înceapă mișcările de Trupe in BASARABIA Că sa te DEȘTEPȚI ROMANE și să pui Întrebarea UNDE , Pentru ce și Cum. sa Ales de Banii ,, AJUTORUL Dat NOI. ROMANIi fiind Dealtfel și Mari FILANTROPI, Ce ne a lăsat GOJDU am ,a dat altu de ,, SUFLET ,, Fonduri Ce am ,sa Reușit sa se Atragă , s au Dat și alea , Tot în Spiritul ,, DAR de DAR se face RAI și. ,încolo Știți cu Toții ori se. Vede

 7. Ioan spune

  Pana nu de mult il terfelrati , si il calcati in picioare ce credibilitate mai aveti voi ca si scribi ai urbei ?

  ADMIN: Ați observat corect! Asta inseamnă să fii corect. Să critici când e de criticat și să lauzi când e de lăudat …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate