De Ziua Protecției Civile, gest în memoria regretatului general Ioan Nițică, fostul șef al ISU Neamț

1

În fiecare an, pe data de 28 februarie se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, iar anul acesta s-au împlinit 89 de ani de protecție civilă în România.

Semnificația acestei zile de 28 februarie își are originea în anul 1933, când printr-un Înalt Decret Regal se aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

La sediul ISU Neamţ, a avut loc un eveniment cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, în prezența colonelului Mihai Ciprian Mitrea, inspectorul șef al ISU Neamț. Anul acesta, pompierii nemțeni au o nouă provocare de Ziua Protecției Civile: sprijinirea cetăţenilor din Ucraina.

La această activitate a participat și Adrian Niță, prefectul judeţului Neamţ, care a declarat următoarele:

Adresez astăzi cele mai sincere felicitări salvatorilor nemțeni care își desfășoară activitatea sub sigla ISU „Petrodava“. Ziua Protecției Civile din acest an, suprapunându-se cu războiul din Ucraina, nu ne dă prilej de sărbătoare, dar e o ocazie în care nu putem trece cu vederea rolul deosebit al Protecției Civile în viața comunității.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă doresc putere în continuare, pentru că ați demonstrat mereu cât de importantă vă este activitatea în cadrul misiunilor în care sunteți mereu implicați. Celor zece camarazi care astăzi au depus jurământul, le urez bun venit în rândul ISU și le doresc reușite profesionale și personale!

Într-o zi atât de importantă pentru Protecția Civilă din România nu pot să nu îmi amintesc de cel care a fost generalul Ioan Nițică, fost șef al Inspectoratului de Protecție Civilă între 1996 și 2004, apoi șef al ISU „Petrovada“, între 2004 – 2020, când în ciuda atâtor destine salvate în misiuni incredibil de grele, viața lui nu a putut fi salvată.

Respect! Din 1980, când a absolvit Liceul Militar „Ștefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc și până când boala l-a luat efectiv din mijlocul salvatorilor, a avut o carieră militară de excepție. A coordonat nu mai puțin de 94.333 de misiuni de salvare de vieți omenești și bunuri în Neamț.

Pentru ceea ce a făcut pentru județul nostru, voi propune Consiliului Local Piatra-Neamț să îi acorde titlul de Cetățean de onoare post-mortem, iar strada pe care își are sediul ISU „Petrovada“ să îi poarte numele.
Neuitare, domnule General!
Cinste salvatorilor nemțeni!

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile r spune

    cine trebuie sa verifice buncarele din Piatra Neamt domnilor? razboiul se apropie si de noi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate